Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SOK viceprezidents: Tokijas Olimpiāde notiks ar vai bez Covid-19

Neraugoties uz to, kāda pasaulē būs situācija ar Covid-19 izplatību, Tokijas Olimpiāde notiks iepriekš plānotajā laikā, pirmdien sarunā ar ziņu aģentūru AFP teica Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidents Džons Koatess.

Iepriekš vēsturē Olimpiādes ir atceltas tikai kara dēļ, tāpēc arī pirmdienas telefonsarunā ar AFP Koatess pauda stingru pārliecību, ka olimpiskās spēles Japānā tiks aizvadītas pārceltajā laikā - 23.jūlijs līdz 8.augusts.

"Spēles notiks ar vai bez Covid-19 klātbūtnes. Šo olimpisko spēļu tematika bija "Rekonstrukcijas spēles", kas veltīta par godu cunami," teica Koatess, minot dabas katastrofu, kas Japānu piemeklēja 2011.gadā. "Šobrīd izskatās, ka tās būs pieveikušas arī Covid, jo tuneļa galā redzama gaisma."

Koatesa pārliecību gan atspēko situācija Japānā, jo Āzijas valsts aizvien ir grūti pieejama iebraucējiem, bet Covid-19 vakcīnas jautājums ir miglā tīts.

Savukārt Japānas amatpersonas jau iepriekš pauda skaidru nostāju, ka spēles vēlreiz netiks pārceltas.

Zīmīgi, ka nesen veiktajā aptaujā tikai viens no četriem Japānas iedzīvotājiem atbalstīja Olimpiādes norisi nākamajā gadā, kamēr atlikusī daļa neiebilstu, ja tā tiktu vēlreiz pārcelta vai atcelta vispār.

Lai sekmētu Olimpiādes norisi, spēļu rīkotāji izveidoja darba grupu, kuras pienākumos ir izvērtēt visus iespējamos scenārijus, kas nākamgad varētu likt šķēršļus četrgades notikumam. Tostarp, kā robežu kontroles tiks galā ar ieceļotājiem no citām valstīm, un vai fani klātienē varēs apmeklēt sacensības.

Pēdējās nedēļās Japānā lēnām "mostas" profesionālās līgas. Ar nelielu skatītāju skaitu jau aizvadītas beisbola, futbola un arī sumo čempionātu sacensības, taču ar Covid-19 inficēto skaits lēnām, bet turpina atkal pieaugt.

Oficiāli olimpisko spēļu rīkošanā investēti 12,6 miljardi ASV dolāru, taču valdības iepriekš veiktajā auditā tika prognozēts, ka izmaksas pieaugs divas reizes. 

Aplēses vēsta, ka Olimpiādes pārcelšana par gadu uz priekšu Japānai izmaksājusi aptuveni 5,5 miljardus eiro, savukārt SOK sniegusi atbalstu 800 miljonu dolāru (676 miljonu eiro) atbalstu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi