Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

SOK prezidents Bahs: Rio varēs startēt tie Krievijas vieglatlēti, kuri izies pārbaudes ārzemēs

Tie Krievijas vieglatlēti, kuri izies īpašas Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) dopinga pārbaudes ārzemēs, varēs startēt šovasar gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, pavēstīja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.

"Ja vieglatlēti ir izpildījuši olimpiskos normatīvus, viņiem tiks dota iespēja pārstāvēt Krieviju olimpiskajās spēlēs," pauda Bahs, piebilstot, ka atsevišķi testi būs jāveic arī Kenijas vieglatlētiem.

SOK prezidents noraidīja izskanējušo informāciju, ka Krievijas vieglatlētikas zvaigznes jeb spēcīgākie sportisti, kuri nav pieķerti dopinga lietošanā, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs varētu būt neitrāli vai sacensties zem olimpiskā karoga.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka IAAF piektdien atstāja spēkā Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju, kas liedz šīs valsts vieglatlētiem piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Izskanējušas runas, ka Lozannā notiekošā SOK samita laikā varētu tikt izskatīta iespēja aizliegt visiem Krievijas sportistiem, ne tikai vieglatlētiem, startēt augustā gaidāmajās olimpiskajās spēlēs, taču tas, visticamākais, nenotiks.

Šobrīd arī Kenijā ir nesakārtota antidopinga sistēma, kas šīs valsts vieglatlētiem var liegt dalību Riodežaneiro spēlēs.

Bahs norādīja, ka pašreizējā situācijā pastāv lielas bažas, vai Krievijas un Kenijas vieglatlēti ir "tīri".

Pērn atklātībā nonāca Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojums, kurā bija teikts, ka sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ IAAF būtu jādiskvalificē VFLA un jāliedz tās atlētiem dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. IAAF vēlāk arī lēma par Krievijas pagaidu diskvalifikāciju, kas nu atstāta spēkā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi