Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Soču ziemas spēles varētu izmaksāt vairāk, nekā visas iepriekšējās kopā ņemtas

Pašreizējās prognozes liecina, ka 2014.gada Soču ziemas olimpiskās spēles, kas sāksies jau 7.februārī, kopumā varētu izmaksāt ap 50 miljardiem ASV dolāru (aptuveni 36,7 miljardi eiro), vēsta Latvijas radio.

Pēc dažiem aprēķiniem, tas ir vairāk, nekā visas iepriekš rīkotās ziemas spēles kopā ņemtas. Zīmīgi, ka 2007.gadā iesniegtajā pieteikumā par olimpisko spēļu rīkošanu Sočos figurēja aptuveni 12 miljardu dolāru lielas izmaksas, atklājis viens no Krievijas opozīcijas līderiem Boriss Ņemcovs. Salīdzinājumam - Vankūveras ziemas spēles pirms četriem gadiem izmaksāja 8,4 miljardus dolāru.

Ņemcovs apgalvo, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins un viņam tuvu stāvoši cilvēki uz Soču Olimpiādes rīkošanas izmaksu rēķina pamanījušies piesavināties 25-30 miljardus dolāru. "Tā ir vienkārši katastrofa - tās ir neizmaksātas algas un pensijas, neuzcelti ceļi, sagrauta komunālā saimniecība. Tā ir vienkārši bojāeja. Lai Krievija turpinātu pastāvēt kā valsts, mums visiem ir jācenšas panākt šo lietu izmeklēšanu," atzinis Ņemcovs.

Tāpat liela uzmanība Sočos tiks pievērsta drošības jautājumiem, turklāt, draudus sportistu un skatītāju drošībai vēl vairāk palielinājuši nesenie teroristu-pašnāvnieku uzbrukumi 650 km attālajā Volgogradā. Krievijas mediji jau bažījas, ka Olimpiādes laikā Soči kļūs līdzīgi koncentrācijas nometnei, kurā nebūs iespējams iekļūt pat vietējiem iedzīvotājiem.

Krievijas federālā Drošības dienesta vadītājs Aleksejs Lavriščevs gan steidz apgalvot, ka drošības pasākumi nebūs lielāki kā 2012.gada vasarā Londonas olimpiskajās spēlēs. "Mums tik stingru drošības pasākumu, kā, piemēram, snaiperu un zenītraķešu iekārtu izvietošanas uz māju jumtiem olimpisko objektu tuvumā, nebūs. Londonā līdzekļu trūkuma dēļ ielās patrulēja karavīri - mums tas nav paredzēts. Atšķirībā no Londonas mēs neplānojam ap olimpisko ciematu novilkt atkailinātus elektrības vadus ar 5000 voltu spriegumu. Arī novērošanas kameras, kas Londonā tika uzstādītas pat tualetēs, mums tik lielā mērā nebūs izmantotas."

Soču ziemas olimpiskās spēles no 7. līdz 23.februārim norisināsies Krievijas kūrortpilsētā Sočos un kļūs par lielāko pasākumu šajā valstī kopš PSRS sabrukuma. Tajās 15 sporta veidos sacentīsies vairāk nekā 2500 atlētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi