Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Soču biļetes vēl jāapzīmogo. Kuri būs braucēji uz Olimpiādi?

Tērpi noskatīti, laiks noskaidrot, kuri tos pielaikos. Latvijas olimpiskā delegācija 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs pēc skaita būs stipri pietuvināta 2010. gada Vankūveras modelim, kad startēja 58 mūsu sportisti. Precīzu skaitu uzzināsim tikai janvāra beigās, kad būs beigušās atlases sacensības. Pagaidām varam ieskatīties, kādas ir starta pozīcijas, jo lielākajai daļai sportistu cīņa par Soču ceļazīmēm vēl tikai priekšā.

Būs sporta spēļu komanda

Pilnīgi droši zināms, ka Sočos spēlēs Latvijas hokeja izlase un ka uz starta izies viens biatlonists un viena biatloniste. Tiesa, arī šo sporta veidu pārstāvji nevar ieslīgt pašapmierinātībā. Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans ir licis noprast, ka 17 braucēju uz Sočiem viņam ir zināmi (2 vārtsargi, 6 aizsargi un 9 uzbrucēji), taču, zinot Nolana stingro mugurkaulu, ka valstsvienībā ir jāspēlē tiem, kuri to patiešām grib darīt, pēc novembra un decembra pārbaudes spēlēm kāds par savām spējām ļoti pašpārliecināts spēlētājs no drošo braucēju skaita var arī atkrist.

Biatlonā ir viens izteikts līderis Andrejs Rastorgujevs, taču Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva Dienai skaidroja, ka pagaidu pieteikumā ierakstīti četri vīri un trīs sievietes. «Protams, Rastorgujevs pagājušajā sezonā bija labākais, taču visādi var gadīties - ja nu kāda slimība vai savainojums... Tāpēc neaizmirstam arī pārējos. Nacionālās atlases sacensības būs decembrī.» Pēc 2012. un 2013. gada pasaules čempionāta rezultātiem Latvijai ir divas vietas - vienam kungam un vienai dāmai.

Kvantitāte nav pašmērķis

Skaidrs, ka Sočos startēs mūsu galvenās cerības skeletonisti, bobslejisti un kamaniņu braucēji. Cik viņu būs, uzzināsim, kad atlases sacensību beigās saskaitīs Pasaules un Eiropas kausa izcīņas mačos iekrātos punktus. Skeletonā un bobslejā ņems vērā Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) rangu. Trīs spēcīgākās nācijas varēs pieteikt trīs skeletonistus un pa trijām bobsleja ekipāžām. Skeletonā augstākajā līmenī mums ir tikai divi vīri - brāļi Martins un Tomass Dukuri, tāpēc trešā vieta nav aktuāla. Vienīgajai dāmai Leldei Priedulēnai vēl būs nopietni jāpacīnās par tikšanu uz Sočiem.

Visu rakstu par mūsu cerībām Sočos lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi