Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Smaiļotājs Rumjancevs: A finālā uzvarēt var jebkurš

Visgrūtāk ir kvalificēties A finālam, bet, iekļūstot tajā, jau jebkurš var uzvarēt, uzskata Riodežaneiro olimpisko spēļu izšķirošās medaļu cīņas sasniegušais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs.

200 metru distancē Rumjancevs piektdien izcīnīja ceturto vietu gan priekšsacīkšu, gan pusfināla braucienos, kas ļāvis sasniegt A finālu un garantēt vismaz astoto vietu Olimpiādē. Izšķirošā cīņa par medaļām risināsies sestdien.

Šobrīd Latvijas komanda Riodežaneiro aizvada vienas no neveiksmīgākajām olimpiskajām spēlēm, jo trīs dienas pirms Olimpiādes noslēguma nav izcīnīta neviena godalga. Delegācija šogad pirmo reizi kopš valstiskās neatkarības atgūšanas var palikt bez medaļām vasaras olimpiskajās spēlēs.

"Bija pagrūti, un rīt jānobrauc nedaudz labāk. Šeit ir smags ūdens, kurā ar katru braucienu ritmu sajust arvien vieglāk. It kā no malas nevar redzēt, bet ir lieli viļņi, kas nāk pāri laivai un tajā iekšā. Astotnieks, protams, ir labs rezultāts," pēc sacensībām teica Rumjancevs, kurš pusfināla brauciena sākumā pat par laivas tiesu atpalika no konkurentiem. "Vairākiem konkurentiem bija labi starti, bet zināju, ka man otrā puse ir labāka, tāpēc nestresoju un braucu savā tempā. Šķiet, no fināla dalībniekiem nekad neesmu uzvarējis vienīgi britu Laiemu Hītu, turklāt tā bijis gan divniekos, gan vieniniekos - šogad bijām dalītā trešajā vietā Pasaules kausa posmā, bet apsteigt viņu tā arī neizdevās. Hītam jau viena medaļa ir (divniekos), varbūt tagad ļaus man uzvarēt."

"Ūdens šeit ir sāļš un dīvains. It kā pērn likās, ka vieglāks. Pēdējos 50 metros ir sekls, turklāt tad ir nogurums, tāpēc ļoti svarīgi nepazaudēt ātrumu," par daudzu sportistu kritizēto olimpisko ūdeni stāstīja Rumjancevs. "Tagad man vajag atpūsties, padomāt, piestrādāt pie taktikas, jo šeit jādomā, kā brauc. A finālā tikt ir grūti, bet, kad brauc tur, uzvarēt jau var jebkurš. Jācīnās līdz galam. Ja būs vējš kā šodien, visiem celiņiem apstākļi vienādi, savukārt sānuvējā gan tālākajam celiņam būtu sliktāk."

Rumjancevs šovasar izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā 200 metru distancē.

2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs no Latvijas piedalījās Rumjancevs un Krists Straume, kuri vienā divniekā startēja 200 metru distancē, tomēr nostartēja nepārliecinoši, ierindojoties 11.vietā.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā piedalījās arī kanoe airētājs Dagnis Iļjins, kurš 1000 metros ieņēma 13.vietu, bet 200 metros palika 21.pozīcijā.

Latvijai kanoe airēšanā ir divas sudraba medaļas, ko 1992. un 1996.gada olimpiskajās spēlēs 1000 metru distancē izcīnīja Ivans Klementjevs. Savukārt 1988.gadā Seulā Klementjevs zem Padomju Savienības karoga tika kronēts par olimpisko čempionu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi