Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Slakteris izcīna 6.vietu pirmajā F2 pasaules čempionāta posmā ātrumlaivām

Svētdien vējainajā Itālijas pilsētā Kaljari noslēdzās pirmais 2012. gada F2 PČ posms ātrumlaivām. Uvis Slakteris no Riga Powerboat Team pēc negaidītas motora kļūmes tomēr spēja finišēt sestajā vietā, un jau gatavojas nākamajam čempionāta posmam, informēja komandas pārstāvis Kārlis Muižnieks.

Tāpat kā vakar, arī šodien Uvis brīvajos treniņos uzrādīja labāko apļa laiku. Slakteris vakardienas kvalifikācijas braucienos izcīnīja iespēju uzsākt finālbraucienu no otrās pozīcijas, un šodien viss izskatījās ļoti cerīgi. Taču starta laikā Uvim uzreiz neiedarbojās dzinējs, līdz ar to no starta latvietis aizbrauca kā pēdējais. Līdz sacensību beigām sportists spēja pakāpties līdz sestajai vietai, iegūstot piecus punktus.

Šajās sacensībās ir tā saucamais klusais starts – pirms starta signāla dzinēji nav iedarbināti, tādēļ ļoti svarīgi, lai dzinējs sāktu darboties jau pirmajā kloķvārpstas pusapgriezienā. Taču motoru sportā diemžēl gadās arī neveiksmes. Uvim dzinējs sāka darboties tikai pēc apmēram trīs sekundēm, bet pa to laiku citi jau bija izvirzījušies vadībā.

U.Slakteris: „Šodien mazliet pietrūka veiksmes. No rezultātu viedokļa nav slikti, taču bija gaidīts, ka būs labāk. Jau gatavojamies nākamajam posmam, un cerams, ka rezultātu starpību atgūsim.”

Vējainais laiks nebija labvēlīgs nevienam. Sacensībās bija ļoti daudz avārijas situācijas, taču piloti brauca mazliet piesardzīgāk nekā parasti, un viss beidzās laimīgi bez avārijām. Pirmo vietu šodien izcīnīja jaunpienācējs norvēģis Pals Viriks Nilsens (Pal Virik Nilsen), kurš tūlīt aiz sevis atstāja pagājušā gada čempionu zviedru Eriku Starku (Erik Stark). Trešajā vietā ierindojās itālis Paolo Dzantelli (Paolo Zantelli).

Šī gada čempionātā paredzēti pieci posmi. Nākamais posms notiks Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā 16. un 17. jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi