Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šāvējs Vilciņš iesāk lieliski un sasniedz finālu pasaules junioru čempionātā

Vakar Peru galvaspilsētā Limā sākās pasaules čempionāts šaušanā junioriem. Čempionātu lieliski iesācis Latvijas pārstāvis Daniels Vilciņš, kurš sasniedza personīgo rekordu punktu ziņā šaušanā ar pneimatisko pistoli no 10m attāluma un 50 dalībnieku konkurencē pārlecinoši iekļuva fināla astotniekā.

Kvalifikācijā, kur sacentās 50 šāvēji no vairāk nekā 20 valstīm, dalībniekiem bija 6 sērijas, kur katrā varēja nopelnīt 100 punktus. Tādējādi maksimālais punktu skaits kvalifikācijā bija 600. Daniels Vilciņš šaušanā ar pneimatisko pistoli kvalifikācijā ieguva 581 punktu, kas ir viņa personīgais rekords, un pārliecinoši ar 5.rezultātu iekļuva pasaules junioru čempionāta finālā, kas paredzēts šodien, plkst. 20.15 pēc Latvijas laika.

Dobelnieks pirmajās trijās sērijās sasniedza 96 vai 96 punktus katrā, ar  tobrīd ar 286 punktiem atrodoties 10.vietā. Taču trenera Viļņa Celmiņa audzēknis noslēdzošajās trijās sērijās vēl vairāk uzlaboja savu precizitāte, ar 99 un 98 punktiem sasniedzot gandrīz maksimumu, un beigās ar 581 punktu ieņēma stabilu 5.vietu. Pirmie aiz strīpas, proti, 9. un 10.vietā ierindojušies Vācijas un Itālijas šāvēji iekrāja 574 punktus. Labākos rezultātus ar 584 punktiem uzrādīja indieši Naveens un Singhs, bet trešajā vietā esošais spānis Freije Tornero ieguva tikai par vienu punktu vairāk nekā Vilcuņš. Līdz ar to Danielam ir iespējas pacīnīties par medaļas iegūšanu.

Danielam Vilciņam Pasaules čempionātā paredzēta dalība vēl trīs šaušanas vingrinājumos – 5. un 6.oktobrī šaušana ar mazkalibra pistoli pa pieciem mērķiem 25 metru distancē (Rapid Fire Pistol), 9.oktobrī šaušana ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē (50m Pistol) un ātršaušana ar mazkalibra pistoli pa mērķi ar melno apli 25 metrus distancē (25m Standart Pistol).

Jau ziņots, ka Daniels Vilciņš izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā, kas šā gada maijā norisinājās Horvātijā, Osijekā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi