Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas Sporta nakts ietvaros notiks Latvijas Augstskolu Kauss airēšanā

Rīgas Sporta nakts laikā, 2012. gada 1. jūnijā, Rīgas kanālā notiks Latvijas Augstskolu Kauss airēšanā.

Pirmo reizi Rīgas Sporta nakts aktivitātēm, tiek plānots izmantot Rīgas kanālu. Tajā savu varēšanu demonstrēs airētāji, veikbordisti un citi ūdens sporta pārstāvji. Kā vienu no galvenajiem pasākumiem organizatori plāno Latvijas Augstskolu Kausu airēšanā. Regate būtu jaunas tradīcijas sākums un tās mērķis ir popularizēt  veselīgu dzīves veidu un sekmēt sporta attīstību studentu vidū. Pēc rīkotāju plāniem tai jākļūst par grandiozāko noslēguma pasākumu Rīgas Sporta Naktī 2012.

Regate plānota Rīgas pilsētas kanālā, posmā no Rīgas Kongresu nama līdz Latvijas Nacionālajai operai. Iesākumā notiks priekšsacīkstes, kurās komanda distanci veiks vienu reizi ar divpadsmitvietīgām Voyager kanoe laivām izlozes kārtībā. Četras labākās komandas kvalificēsies pusfinālam un tad divas ātrākās – finālam. Notiks cīņa par zelta, sudraba un bronzas medaļām, kuru ieguvējkomandām tiks pasniegtas balvas no pasākuma organizatoriem un sponsoriem.

Regates galvenais organizators ir biedrība „Par stipru Latviju!”, sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un Lattelecom. Sacensību galvenais tiesnesis būs Ēriks Loks. 

Sacensībās var piedalīties ikviena aktīva Latvijas augstskolu komanda, kura dalību pasākumā var pieteikt līdz 23. maijam.

Pirmo reizi Rīgas Sporta nakts tika organizēta 2011. gadā ar mērķi veicināt sporta popularitāti Rīgā, kā arī informēt iedzīvotājus par sportošanas iespējām dodot iespēju pašiem klātienē iepazīties ar katra sporta veida specifiku. Pirmā Rīgas sporta nakts pulcēja vairāk kā 10 000 apmeklētājus. Aktivitātes norisinājās trijos centrālajos Rīgas parkos (Kronvalda parks, Vērmanes dārzs, Esplanāde).

 Tiekamies š.g. 1. jūnijā, iespējams, plašākajos sporta svētkos Rīgā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi