Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Razma: Man nav ko zaudēt, varu tikai uzvarēt

Pēc pirmās uzvaras Profesionālās šautriņu korporācijas (PDC) rīkotajā pasaules čempionātā turpmākajos dueļos vairs nav ko zaudēt, bet iespējams tikai iegūt, sarunā ar turnīra organizatoriem pauda Madars Razma.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošais šautriņmetējs Madars Razma ceturtdien Londonā pārvarēja PDC rīkotā pasaules čempionāta pirmo kārtu, kurā ar 3-0 pārspēja japāni Toru Sudzuki.

"Domāju, ka ikviens spēlētājs vēlas būt šeit, jo tas ir katra sapnis. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, sajūtas, protams, ir citādākas. Spēlēju turnīrā, kurā piedalās pasaulē labākie spēlētāji, tāpēc esmu patiesi priecīgs," pēc pirmās uzvaras pasaules čempionātā teica Razma.

Visos trīs setos latvietis bija pārāks ar rezultātu 3-2, bet viņa pretiniekam vairākkārt neizdevās iemest šautriņu sektoros ar dubultu reizinātāju.

"Pretiniekam nevedās ar metieniem "dubultajos", bet godīgi sakot, tā nav mana problēma," atklāja Razma. "Uzskatu, ka pats varu spēlēt labāk, taču uzvarēju, un tikai tas ir svarīgi."

Otrajā kārtā Razmam 23.decembrī pretī stāsies skots Gerijs Andersons, kurš čempionātā izsēts ar 13.numuru un šādu pašu vietu ieņem arī rangā. Andersons ir divkārtējs PDC pasaules čempions. Razma norādīja, ka būs gatavs šim duelim.

"Iepriekš esmu ieguvis savu tūres karti, bet ir nācies arī to zaudēt, tāpēc šosezon mans mērķis bija to noturēt," savu sniegumu šajā sezonā raksturoja Razma. "Vēlos redzēt progresu savā spēlē, kas man arī lēnām ļautu uzlabot pozīcijas rangā."

"Pret Andersonu būs laba iespēja augt. Katrs mačs sākas ar rezultātu 0-0. Zinu, ka viņš spēlē labi, bet neesmu informēts par Andersona sniegumu pēdējā laikā," piebilda Razma. "Man gan tas nav būtiski, jo vēlos koncentrēties uz savu sniegumu, lai aizvadītu daudz labāku spēli nekā šodien. Man nav ko zaudēt, varu tikai uzvarēt."

Razma neslēpa, ka pēdējā laikā treniņos īpaši arī piestrādājis pie metiena trīskāršajā 19 punktu sektorā, kas kalpo kā labs rezerves variants, ja šautras nelido cerētāja 20 punktu sektorā, kurā kopumā iespējams nopelnīt maksimālos 180 punktus.

Pasaules čempionāts Londonā norisinās "Alexandra Palace" un noslēgsies 3.decembrī.

2021.gada pasaules čempionāta kopējais balvu fonds ir 2,5 miljoni britu mārciņu. Pārvarot pirmo kārtu, Razma nopelnījis vismaz 15 000 mārciņu.

Pērn Razma debitēja PDC pasaules čempionātā, apstājoties pirmajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi