Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Populārāko sporta veidu pārstāvji vēršas pret ministru Ķīli

Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija vēstulē, kas  adresēta premjeram Valdim Dombrovskim, pārmet Izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim nevēlēšanos tikties, lai pārrunātu sporta finansējuma sadali, vēsta aģentūra LETA.

Asociācija pārstāv Latvijas Hokeja federācijas, Latvijas Basketbola savienības, Latvijas Futbola federācijas, Latvijas Handbola federācijas un Latvijas Volejbola federācijas intereses. Jau kopš pagājušā gada decembra vidus asociācijas pārstāvji cenšas tikties ar Ķīli, tomēr sarunas tā arī nav notikušas, teikts vēstulē, ko parakstījuši visu piecu federāciju pārstāvji un Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas prezidents Edgars Štelmahers. Noraidīta arī asociācijas pārstāvju vēlme piedalītieas darba grupās un komisijās, kas lemj par finansējuma sadali sporta jomai.

Lai gan pēdējos divos gados nav samazinājies ne Izglītības un zinātnes ministrijai, ne sporta nozarei paredzētais finansējums, komandu sporta spēļu vajadzībā šogad atvēlēts par 130 tūkstošiem latu mazāk kā 2010.gadā, uzsvērts vēstulē. Olimpisko spēļu programmā iekļauti jauni sporta veidi, tādēļ paplašinājies finansējuma saņēmēju loks.

Piemēram, basketbolam šogad paredzēts par 50% mazāk līdzekļu kā pirms diviem gadiem, bet regbijam, kas Olimpisko spēļu programmā būs no 2016.gada, finansējums audzis par 607%.

Jau vēstīts, ka Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans tieši sporta nozares ministru un valdības neieinteresētību  minēja kā vienu no iemesliem, kāpēc viņš vairs necīnīsies par 2017.gada Pasaules čempionāta rīkošanu Latvijā. Viņš asi kritizēja arī pašreizējo sporta finansējuma sadali.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi