Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pļaviņa Londonā nestais Latvijas karogs nodots glabāšanā LOK

Lielbritānijas pilsonis Džozefs Makviljams piektdien Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) svinīgi nodeva glabāšanā Latvijas karogu, ko pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš nesa Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Tāpat LOK saņēma arī olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas valstu plāksnīti ar uzrakstu Latvija, kuru meitene nesa pa priekšu Latvijas olimpiskajai delegācijai, kad tā iesoļoja olimpiskajā stadionā atklāšanas ceremonijas laikā Londonā.

Kā ziņots, neilgi pēc Olimpiādes noslēguma šīs lietas tika pārdotas izsolē. Toreiz izsolē piedalījās arī LOK, solot līdz 795 mārciņām (710 latiem). Savukārt Makviljams tās nopirka par 1550 sterliņu mārciņām (1385 latiem).

Kā pastāstīja LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne, Makviljams pats uzrunājis LOK un paskaidrojis, ka ļoti mīl šo valsti. Viņam esot arī draudzene no Latvijas.

Līgums starp Makviljamu un LOK ir uz nenoteiktu laiku un paredz iespēju izmantot šīs mantas Olimpisko kustību popularizējošos pasākumos.

Makviljams iegādājies arī bronzas spēles bumbu, kuru Pļaviņš un viņa partneris Jānis Šmēdiņš parakstījuši Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vajadzībām. To viņš vēl nav saņēmis savā īpašumā, taču šo relikviju, visticamāk, nenodos glabāšanā LOK.

Kā ziņots, piektdien risinās LOK Ģenerālās asamblejas pārskata-vēlēšanu sesija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi