Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pirmie soļi finālturnīra virzienā būs fiziski smagi

Piecu spēļu maratonā deviņu dienu laikā Latvijas vīriešu valstsvienība lūkos iekļūt izšķirošajā kārtā Eiropas (EČ) un pasaules čempionātu (PČ) kvalifikācijas turnīros. Sandra Veršakova vadītā komanda agrā ceturtdienas rītā devās uz Fēru salām, kur nedēļas nogalē paredzētas trīs spēles pēc kārtas, bet drīz pēc atgriešanās vēl aizvadīs iepriekš pārceltās cīņas pret bulgāriem.

Komanda uz treniņnometni sapulcējās jau 20. decembrī un gada nogalē uzvarēja Baltijas kausa izcīņā. Iepriekšējā nedēļā paredzētās EČ priekškvalifikācijas spēles pret Bulgāriju gan tika pārceltas pretinieku komandā konstatētās Covid-19 infekcijas dēļ un notiks nākamās nedēļas beigās Dobelē. Pirms tam, šīs nedēļas nogalē Fērās, konkurencē ar mājinieku, Itālijas un Luksemburgas komandām jāizcīna vismaz otrā vieta, lai iekļūtu PČ kvalifikācijas nākamajā kārtā. 

No Rīgas domes kausa ieguvēju sastāva komandā Fērās nebūs vadošā saspēles vadītāja Māra Veršakova un ilggadējā kapteiņa Ingara Dudes. Abi ar klubiem iepriekš bija panākuši vienošanos par piedalīšanos spēlēs pret Bulgāriju, taču izlases galvenais treneris Sandris Veršakovs sarunā ar Dienu norādīja, ka pēc to pārcelšanas, visticamāk, ar viņiem nevarēs rēķināties. Pārējie, tostarp Čempionu līgas kluba Parīzes Saint-Germain spēlētājs Dainis Krištopāns, ir ierindā. 

Veršakovs atzina, ka turpmākajā pusotrā nedēļā komandu gaida ne tikai sportisks, bet arī fizisks izaicinājums. Nav noslēpums, ka liela daļa valstsvienības spēlētāju darbojas amatieru līmenī, tāpēc pat ieilgusī treniņnometne vairākiem bija ļoti nopietns pārbaudījums. Spēlēšana trīs un divas dienas pēc kārtas tik atbildīgās sacensībās paģērēs daudz resursu un prasmi sadalīt spēkus. Tiesa, visas komandas ir vienādā situācijā, un arī konkurentiem būs tās pašas problēmas.

Pasaules kausa kvalifikāciju latvieši sāks piektdien pret Itāliju, kam sāpīgu zaudējumu svarīgā brīdī piedzīvoja iepriekšējā kvalifikācijas turnīrā.

 

Handbols. Pasaules čempionāta kvalifikācija

14.I 19.00 Latvija – Itālija

15.I 19.00 Latvija – Luksemburga

16.I 20.00 Fēru salas – Latvija

 

Eiropas čempionāta kvalifikācija

22.I 17.40 Latvija – Bulgārija

23.I 14.45 Bulgārija – Latvija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi