Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Piektdien notiks fināls konkursam Olimpiskais ekobuss Londona 2012

Šo piektdien – 18.maijā, atzīmējot Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetes sākšanos Lielbritānijā, Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā (Grostonas ielā 6b) notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā Olimpiskās vides izglītības konkursa Olimpiskais ekobuss Londona 2012 fināls, kurā noteiks konkursa uzvarētājus.

Konkursa finālā iekļuvušie deviņi klašu kolektīvi žūrijai prezentēs noformētos kartona autobusa maketus un to idejisko konceptu, kā arī piedalīsies veiklības, prāta un atjautības stafetēs. Pasākumu vadīs Latvijas Olimpiešu kluba prezidents Raimonds Bergmanis.

Konkursa žūrija, kuras sastāvā ir LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, Lielbritānijas vēstniecības Latvijā atašejs Saimons Bulls, Britu padomes Latvijā vadītāja Sandra Prince, Londonas Olimpisko spēļu kandidāts daudzcīņā Edgars Eriņš, olimpiete, kamaniņu braucēja Maija Tīruma, autoinženieris un Dakaras ralliju dalībnieks Andris Dambis, LOK Olimpiskās izglītības un informācijas programmu vadītāja Aija Erta, žurnālists Raitis Puriņš, noteiks konkursa uzvarētājus trīs klašu grupās.

Pārvarot konkursa pirmās divas kārtas, kurās iesūtītos materiālus vērtēja Draugiem.lv lietotāji un žūrija, finālā iekļuvušas trīs skolu komandas katrā klašu grupā: 

3.-4. klašu grupā: Tukuma 2. pamatskola, Liepājas Ezerkrasta sākumskola un Lielvārdes pamatskola, 
5.-6. klašu grupā: Rīgas Mežciema pamatskola, Daugavpils 12. vidusskola un Līvānu 2. vidusskola, 

7.-8. klašu grupā: Valkas ģimnāzija, Ērgļu vidusskola un Liepupes vidusskola.

Konkursa finālisti Olimpiskajā sporta centrā cīnīsies par Galveno balvu - piedzīvojumu pārgājienu kopā ar Latvijas olimpiešiem. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems arī individuālas pārsteiguma balvas un suvenīrus ar XXX Olimpiādes spēļu Londonā simboliku.

Pēc stafetēm konkursa dalībnieki plkst. 15:00 kopā ar skolēniem no visas pasaules vienosies kopīgā dejā, piedaloties vispasaules deju svētkos Big Dance 2012, lai mēģinātu uzstādīt jaunu Ginesa rekordu dejošanā.

Big Dance 2012 ir daļa no Kultūras olimpiādes, kas apvieno virkni vērienīgu sporta un kultūras pasākumu, uzsverot Olimpisko spēļu ieguldījumu pasaules kultūras attīstībā un ievadot Londonas Olimpiskās un Paralimpiskās spēles.

Rekorda liecinieki būs Olimpiskie čempioni Jānis Lūsis un Uļjana Semjonova, kuru vārdos Londonas Olimpisko spēļu laikā būs nosauktas Londonas metro stacijas, kā arī Igors Vihrovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi