Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pēc komandas darbinieka nāves no velobrauciena Vuelta a Espana izstājas Team Sky

Pēc komandas darbinieka Tksema Gonzalesa nāves un bailēm par pārējo komandas locekļu veselību, sestdien britu profesionālā riteņbraukšanas komanda "Team Sky" pieņēma lēmumu izstāties no daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana".

Komandas asistents spānis Tksema Gonzaless nomira piektdien Seviļas slimnīcā. Pagājušajā svētdienā Gonzaless sajuties slikti, ārsti viņam konstatēja bakteriālu infekciju, kas vēlāk pārtapa par asinssaindēšanos, no kuras Gonzaless arī nomira.

Jau ziņots, ka pirms tam trīs "Team Sky" komandas riteņbraucēji nezināmas slimības dēļ izstājās no velobrauciena, bet līdzīgas problēmas bija arī citiem, tostarp komandas apkalpojošajam personālam. Saslimušajiem bija bieža vemšana, taču komandā neuzskatīja, ka varētu būt vainojama saindēšanās ar pārtiku, jo sportistiem un komandas vadībai tiek gatavots atšķirīgs ēdiens. Turklāt komandā īpaša vērība tiekot pievērsta arī higiēnai.

Kluba vadība apgalvo, ka riteņbraucēju un citu komandas locekļu veselības problēmas nav saistītas ar Gonzalesa nāves iemesliem, tomēr bailēs par komandas pārstāvju veselību un vēloties izrādīt godu mirušajam kolēģim, komanda savu dalību no sacīkstēm atsauca.

Visi "Team Sky" pārstāvji ir nodevuši asins analīzes, lai tiktu noskaidrots, vai viņu sliktā pašsajūta pirms tam, tomēr nav saistīta ar tiem cēloņiem, no kuriem mira Gonzaless.

Sestdien komanda apmeklēja velobrauciena 8. posma startu, piedalījās kopīgā klusuma brīdī, bet trasē nedevās. Visa komanda nākamajā nedēļā apmeklēs Gonzalesa bēres Pamplonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi