Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pasaules ranga līderis Džokovičs no olimpiskā turnīra izstājas jau pirmajā kārtā

Pasaules tenisa ranga līderis serbs Novāks Džokovičs svētdien cieta zaudējumu jau Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra pirmajā kārtā.

Viens no sacensību galvenajiem favorītiem Džokovičs pirmajā kārtā ar 6-7 (4:7), 6-7 (2:7) piekāpās argentīnietim Huanam Martinam del Potro, kurš biežo traumu dēļ pašlaik pasaules rangā atrodams vien 145.pozīcija.

Savas karjeras laikā Džokovičs, kurš ir uzvarējis visos "Grand Slam" turnīros, tā arī nav spējis izcīnīt olimpisko spēļu zeltu. Viņa labākais sasniegums ir bronza 2008.gadā, kad Olimpiāde norisinājās Pekinā.

Zīmīgi, ka abi tenisisti pirms četriem gadiem Londonas Olimpiādē spēkojās par bronzu, un arī toreiz uzvaru guva del Potro.

Jau vēstīts, ka vīriešu turnīrā pirmo kārtu pārvarēja pašreizējais olimpiskais čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas, kurš ar 6-3, 6-2 pārspēja serbu Viktoru Troicki.

Tāpat nākamo kārtu sasniedzis slavenais spānis Rafaels Nadals, kurš savā pirmajā mačā divu mēnešu laikā viegli ar 6-2, 6-1 uzvarēja argentīnieti Federiko Delvoni.

Tikmēr māsas Serēna un Venusa Viljamsas no ASV, kuras ir trīskārtējas olimpisko spēļu čempiones dubultspēlēs, svētdien izstājās no Riodežaneiro Olimpiādes tenisa turnīra jau tā pirmajā kārtā.

Dubultspēļu pirmās kārtas mačā ar pirmo numuru izliktās Viljamsas ar 3-6, 4-6 zaudēja Čehijas tenisistēm Lūsijai Safāržovai un Barborai Zahlavovai Strīcovai.

Māsas, spēlējot vienā duetā, par olimpiskajām čempionēm iepriekš tika kronētas 2000., 2008. un 2012.gadā.

Līdz šim Viljamsas olimpisko spēļu dubultspēļu turnīros nebija piedzīvojušas nevienu zaudējumu.

Serēna Viljamsa ir pašreizējā olimpiskā čempione arī vienspēlēs, kamēr Venusa, būdama sasirgusi ar vīrusu un cīnīdamās ar vēdera problēmām, sestdien cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Tikmēr Venusa Viljamsa par olimpisko spēļu čempioni kļuva pirms 16 gadiem Sidnejā.

Pirms tam svētdien Serēna Viljamsa, kura ir pašreizējā pasaules pirmā rakete, veiksmīgi pārvarēja vienspēļu sacensību pirmo kārtu, kad ar 6-4, 6-2 pārspēja Darju Gavrilovu no Austrālijas.

Nākamo kārtu sasniegusi arī šī gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja un pasaules ranga otrā rakete vāciete Angelika Kerbere, kura ar 6-3, 7-5 uzvarēja kolumbieti Marianu Dukē-Marinju. Tālāk tikusi arī planētas ceturtā spēcīgākā tenisiste Garvinje Mugurusa no Spānijas, kura ar 6-2, 6-2 pārspēja rumānieti Andreju Mitu.

Tiesa, svētdien tenisisti saskārās ar lielu vēju, kas pamatīgi ietekmēja maču norisi un aizkavēja to sākumu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko savās debijas olimpiskajās spēlēs svētdien pirmajā kārtā ar 6-1, 3-6, 2-6 piekāpās ar 13.numuru izliktajai austrālietei Samantai Stosurai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi