Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Parasportiste Krūmiņa: Dažreiz sportistam ir jāsaņem neliela pļauka, lai nākamreiz sacensībās būtu vēl labāki rezultāti

Dažreiz sportistam ir jāsaņem neliela pļauka, lai nākamajās sacensībās būtu vēl labāki rezultāti, par izcīnīto ceturto vietu diska mešanā Parīzes paralimpiskajās spēlēs saka spēļu čempione šķēpa mešanā Diāna Krūmiņa, parasportisti citējot viņas pārstāvei Evijai Sparānei.

Jau ziņots, ka 2024.gada Parīzes vasaras paralimpiskajās spēlēs Krūmiņa F-55 grupā šķēpu raidīja jauna olimpiskā rekorda 24,99 metri tālumā, uzvarot sacensībās, bet pirms tam diska mešanā šajā pašā medicīnas grupā ar rezultātu 24,31 metri ieņēma ceturto vietu.

"Uz spēlēm un sasniegto atskatos pārsvarā pozitīvi, taču ir savs rūgtums par diska mešanu. Man bija visas iespējas sasniegt goda pjedestālu, bet dažreiz sportistam ir jāsaņem neliela pļauka, lai nākamajās sacensībās sasniegtu vēl labākus rezultātus," saka parasportiste, piebilstot, ka viņa pret sevi ir ļoti prasīga.

Krūmiņa uzsver, ka sacensību laikā svarīgs bija gan ģimenes un pašu tuvāko, gan trenera un fizioterapeita, gan visu, kuri turēja īkšķus pie televizoru ekrāniem, atbalsts.

Šobrīd parasportistei ir neliela atelpa, kaut gan viņa jau ir atsākusi treniņus, gatavojoties nākamā gada pasaules čempionātam, kas nākamgad notiks Kolumbijas pilsētā Kali.

"Acu priekšā ir četri gadi, nākamās paralimpiskās spēles, bet es nedomāju skriet notikumiem pa priekšu - iesim maziem solīšiem," stāsta paralimpiskā čempione.

"Es nekad nerunāju par mērķiem pirms sacensībām - iesim uz sacensībām un tad skatīsimies, kas būs. Sacensības parāda, kas iepriekš paveikts," bilst parasportiste, piebilstot, ka šobrīd var mazliet atpūsties, taču to nedrīkst darīt par ilgu,  jo lielāka pauze atspēlēsies vēlāk.

"Es pašlaik atļaujos sevi mazliet palutināt - aiziet kaut kur garšīgāk paēst, apēst kādu burgerīti, kartupeļus frī, taču tikai nedaudz, normas robežās," atzīst Diāna, kura sacensību laikā visbiežāk izvēlas makaronus un rīsus ar sulīgu vistu un visu gadu piedomā par savu ēdienkarti.

Domājot par nākotni, Krūmiņa ir sākusi studēt sporta pedagoģiju, ieklausoties ģimenes teiktajā.

"Sportošana nav mūžīga. Tu ziedo savu ķermeni un nezini, cik ilgi vēl varēsi ar to turpināt nodarboties," atgādina parasportiste.

"Mans nākotnes mērķis ir kļūt par treneri, lai es ar savu pieredzi varētu izaudzināt nākamos sportistus," stāsta Krūmiņa, kura vēlas citiem tālāk nodot to, ko viņai ir devusi "Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas tauta".

Arī atskatoties uz Parīzes paralimpiskajām spēlēm, viņa uzsver, ka svarīgs mērķis bija panākt, lai cilvēki iepazīst parasportu.

"Varu teikt, ka tā ir mana lielākā uzvara," stāsta paravieglatlēte.

Krūmiņa Parīzes paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā bija viena no Latvijas karognesējiem.

Viņas kontā šķēpa mešanā bez zelta medaļas Parīzē ir arī zelta medaļa Riodežaneiro spēlēs 2016.gadā un bronzas godalga Tokijas paralimpiskajās spēlēs, kā arī bronzas medaļa Riodežaneiro spēlēs un sudraba godalga Tokijā diska mešanā.

Krūmiņa ir arī pieckārtēja pasaules paraviegletlētikas čempione šķēpa mešanā, diska mešanā un lodes grūšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi