Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināts (23:04) - Džokovičs sasniedz Vimbldonas astotdaļfinālu; ķīniete Li piedzīvo fiasko

Vimbldonas tenisa čempionāta astotdaļfinālu piektdien sasniedza pasaules otrā rakete serbs Novāks Džokovičs, kamēr ķīniete Na Li bija spiesta piedzīvot neveiksmi, turpinot savu neveiksmju sēriju.

Turnīrā ar pirmo numuru izliktais Džokovičs trešajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-2, 6-4 apspēlēja francūzi Žilu Simonu.

Mača laikā 2011.gada Vimbldonas čempionam Džokovičam bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums, jo viņš pēc viena no lēcieniem trešajā setā savainoja savu kreiso plecu, taču cīņu bija gatavs turpināt.

Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Džokovičs tiksies ar vēl vienu Francijas pārstāvi Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš izlikts ar 14.numuru.

Zīmīgi, ka Džokovičs pār Francijas tenisistiem izcīnījis jau 35 uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr Tsonga trešās kārtas mačā ar 6-2, 6-2, 7-5 apspēlēja Džimiju Vangu no Taivānas.

Astotdaļfinālā izdevies tikt arī pašreizējam Vimbldonas čempionam britam Endijam Marejam, kurš trešās kārtas duelī pārliecinoši ar 6-2, 6-3 6-2 pārspēja ar 27.numuru izlikto spāni Roverto Bautistu Agutu.

Marejs Vimbldonas astotdaļfinālu sasniedzis astoto reizi pēdējo deviņu gadu laikā.

Grūtā cīņā astotdaļfinālu izdevies sasniegt ar 20.numuru izliktajam Dienvidāfrikas Republikas pārstāvim Kevinam Andersonam, kurš ar 4-6, 6-4, 2-6, 6-2, 6-1 apspēlēja turnīra 16.raketi Fabio Fonjīni no Itālijas.

Tādejādi Andersons kļuvis par pirmo DĀR tenisistu pēdējo 14 gadu laikā, kurš sasniedzis Vimbldonas astotdaļfinālu.

Tieši Andersons būs Mareja nākamais pretinieks cīņā par vietu ceturtdaļfinālā.

Citā piecu setu trillerī uzvaru izdevās izcīnīt ar 11.numuru izliktajam bulgāram Grigoram Dimitrovam, kurš ar 6-7 (3:7), 6-4, 2-6, 6-4, 6-1 pieveica Ukrainas tenisistu Aleksandru Dolgopolovu, kuram sacensībās tika dots 21.numurs.

Uzvaru izcīnījis arī ar 15.numuru izliktais polis Ježijs Janovičs, kurš ar 7-5, 6-4, 6-7 (7:9), 4-6, 6-3 pieveica kādreizējo pasaules ranga līderi Leitonu Hjūitu no Austrālijas.

Zīmīgi, ka šī jau bija 42.reize, kad 33 gadus vecais Hjūits savas karjeras laikā kādā no "Grand Slam" turnīriem aizvada piecu setu cīņu. Tādejādi šajā rādītājā viņš tagad apsteidzis slaveno amerikāni Andrē Agasi.

Negaidītu neveiksmi piektdien piedzīvoja Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Li, kura šajā turnīrā bija izlikta ar augsto otru numuru.

Ķīniete trešās kārtas mačā ar rezultātu 6-7 (5:7), 6-7 (5:7) atzina čehietes Barboras Zahlavovas Stricovas pārākumu, kura WTA rangā šobrīd atrodas 43.vietā.

Zīmīgi, ka Li Vimbldonas turnīrā vēl ne reizi savā karjerā nav spējusi tikt tālāk par trešo kārtu. Iepriekš 32 gadus vecā tenisiste neveiksmīgi aizvadīja arī Francijas atklāto čempionātu, kur bija spiesta izstāties jau pirmajā kārtā.

Tikmēr pie panākuma piektdien tika ar trešo numuru izliktā Simona Halepa no Rumānijas, kura ar 6-3, 4-6, 6-4 ne bez problēmām apspēlēja kvalifikācijas turnīru pārvarējušo Ukrainas tenisisti Ļesju Curenko.

Astotdaļfinālā Halepa tiksies ar Šveices jauno talantu Belindu Benčiču, kura pirms tam ar 6-4, 7-5 pieveica amerikānieti Viktoriju Duvālu.

Vimbldonas turnīra ceturto kārtu sasniegusi arī ar 16.numuru izliktā Dānijas sportiste Karolīne Vozņacki, kura ar 6-3, 6-0 pārliecinoši apspēlēja 16 gadus veco Anu Konjuhu no Horvātijas.

Pie uzvaras izdevies tikt arī ar sesto numuru izliktajai čehietei Petrai Kvitovai, kura ar 5-7, 7-6 (7:2), 7-5 apspēlēja kādreizējo Vimbldonas čempioni pieredzējušo amerikānieti Venusu Viljamsu.

Pašlaik 34 gadus vecā ASV sportiste Vimbldonas turnīrā spējusi uzvarēt piecas reizes, lai gan pēdējoreiz viņa to paveica pirms sešiem gadiem. Tikmēr par desmit gadiem jaunākā Kvitova par šī turnīra čempioni tika kronēta 2011.gadā.

Viljamsa jau kopš 2011.gada nav spējusi sasniegt kāda Grand Slam turnīra astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā Kvitova tiksies ar Ķīnas tenisisti Šuai Penau, kura pasaules rangā šobrīd atrodas 61.vietā. Ķīniete mačā pret amerikānieti Lorīnu Deivisu spēja atspēlēties no bezcerīga pirmā seta un triumfēt duelī ar 0-6, 6-3, 6-3.

Pie gana pārliecinošas uzvaras tikusi cita favorīte - ar ceturto numuru izliktā poliete Agņeška Radvanska, kura ar 6-2, 6-0 sagrāva portugālieti Mišelu Larčeru de Britu.

2012.gada Vimbldonas fināliste Radvanska astotdaļfinālā spēkosies ar krievieti Jekaterinu Makarovu, kurai piešķirts 22.numurs.

Tikmēr zaudējumu piektdien cieta sacensību desmitais numurs slovākiete Dominika Cibuļkova, kura ar 4-6, 2-6 atzina Lūsijas Safarovas no Čehijas pārspēku.

Cibuļkovai tā arī ne reizi nav izdevies tikt tālāk par Vimbldonas turnīra trešo kārtu, tikmēr viņas šīsdienas pretiniece šajās sacensībās tik tālu aizkļuvusi pirmo reizi karjerā.

Papildināts viss ziņas teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi