Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināts (18:51) - Bogdanovičs triumfē 24.Vienības velobraucienā

24. Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā svētdien Sporta šosejas braucienā uzvaru izcīnīja Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandas sportists Māris Bogdanovičs.95 kilometrus garajā distancē izšķirošies mirkļi norisinājās posmā Gaujas tilts - Siguldas kalns, kad šajā posmā Bogdanovičs noķēra atrāvienā priekšā esošos riteņbraucējus un guva uzvaru.

Otro vietu izcīnīja igaunis Kristo Enns Vaga, kurš atpalika par 13 sekundēm, bet vēl deviņas sekundes vēlāk sacensības noslēdza Arturs Belevics no RRS-Purvciems vienības. Uz starta Sporta distancē izgāja aptuveni 300 riteņbraucēji.Tikmēr SEB MTB braucienā 46 kilometru distancē uzvara tika Arnim Pētersonam, kuram sekoja Mārtiņš Blūms un Dmitrijs Sorokins.

Teju 4000 velomīļi startēja Tautas braucienā. Šeit piedalījās dažāda stila un atraktivitātes riteņbraucēji, no kuriem lielākajai daļai tā bija iespēja sajust kopības sajūtu un pavadīt dienu ar pozitīvām emocijām. Cīņā par uzvaru šoreiz nepārspēti bija Raimonda Briča un Roberta Zuļģa veidotais tandēms. Uzreiz aiz viņiem sekoja arī ātrākais individuālais braucējs – Linards Veide. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Herberts Pudāns. Starp dāmām triumfēja talantīgā Viktorija Sipoviča, otrā bija carnikaviete Justīne Brūvere, bet trešā Ilga Adele Spigovska.

Tautas braucienā tika noteikti arī atraktīvākie un enerģiskākie braucēji. Kuplākās ģimenes balvu ieguva Ceru dzimtas pārstāvji, kuplāk pārstāvētais darba kolektīvs Vienības velobraucienā bija Latvijas Dzelzceļam. Pēc finiša dalībnieki bija ļoti gandarīti par pieveikto distanci un pozitīvajām emocijām. Trīs dažādās un aizraujošās distancēs startēja 5000 riteņbraucēju, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Vienības velobrauciens, kas pirmo reizi notika tālajā 1936.gadā, ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem sporta notikumiem Latvijā. Tas brīvvalsts laikā pulcēja vairāk nekā 6000 riteņbraucēju. 1995.gadā, pateicoties arī toreizējā valsts prezidenta Gunta Ulmaņa tiešam atbalstam, velobrauciens tika atjaunots. Ideja gan laika gaitā palikusi nemainīga - tautas kopības sajūtas un veselības stiprināšana, kā arī tīras vides uzturēšana.

Pievienota 5.-6.rindkopa un foto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi