Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

papildināts (15:15) - Sezonu sāk Soču cerības skeletonā un bobslejā

Pirmos secinājumus, kam sekmīgāk izdevies sagatavoties olimpiskajai sezonai, varēs izdarīt šīs nedēļas nogalē. Latvijas ziemas olimpisko spēļu cerību disciplīnu - skeletona un bobsleja - pārstāvji Kanādas pilsētā Kalgari sāks Pasaules kausa izcīņas sezonu.

Skeletona pirmais brauciens vīriem piektdienas vakarā plkst. 21, otrais - 23.30 (Latvijas laiks), dāmām - 22.15 un 00.30. Ledus sporta nakts turpināsies, kad sestdien (Kanādā vēl būs piektdiena) plkst.3 trasē dosies bobsleja divnieki, bet otrais brauciens 4.30. Turpinājumā sestdien plkst.19 un 20.30 četrinieku braucieni. Skeletona un bobsleja četrinieku tiešraides kanālā LTV7, divniekus demonstrēs ierakstā sestdien plkst.10.30, liecina informācija televīzijas interneta mājaslapā.

Zināma arī starta secība - skeletonā 27 dalībnieku vidū kā ceturtais trasē dosies Martins, bet septītais - Tomass. Dāmu sacensībās piedalīsies 24 dalībnieces un Lelde Priedulēna startēs kā 19. Otrajam braucienam kvalificēsies 20 labākie pēc pirmā brauciena rezultātiem.

Bobslejā 22 duetu vidū Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens trasē dosies piektie, bet Oskaram Ķibermanim un Jānim Strengam 20. starta numurs.

Pirmo reizi Amerikā

Četras dienas pirms oficiālo treniņu sākuma Latvijas bobslejisti jau iemēģināja Kalgari trases virāžas. «Viens no iemesliem ir jaunā pilota Oskara Ķibermaņa debija Ziemeļamerikas trasēs. Arī Oskaram Melbārdim šīs vietas nav tik labi pazīstamas - Kalgari viņš startēs tikai otro reizi,» Dienai skaidroja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Trašu apgūšanā olimpiskajā sezonā ir sarosījušies arī konkurenti. Ziemeļamerikas posmu sacensībās Kalgari šoruden startēja ne tikai kanādieši un amerikāņi, bet arī krievi un itāļi.

Kalgari trase neietilpst sarežģīto kategorijā, taču jau pirmajā treniņu dienā kamanas uz sāniem apvēla Ķibermanis. Turpinājumā progress esot acīmredzams. «Es pat teiktu, ka «mazais Osis» treniņos labāk apguva Kalgari trasi. Par Melbārdi jāsaka, ka viņam braukšanā vēl ir krietna rezerve,» skaidroja Prūsis.

Skeletonā blīvi rezultāti

Skeletonistu treneris Dainis Dukurs pirmajās sacensībās prognozē plašāku pretendentu loku uz goda pjedestālu. «Treniņos labus rezultātus uzrādīja šveicietis Kummers un japānis Takahaši. Ne tikai viņi, bet vēl daudzi trasi iemēģināja jau Ziemeļamerikas posma sacensībās. Paredzu, ka šoreiz rezultāti būs diezgan blīvi. Tomass un Martins pēdējos treniņu braucienos nebija pašā augšgalā, bet viņi maina slidas, tās nepulē un arī startu nestumj ar pilnu atdevi. Patieso spēku samēru parādīs tikai rezultāti sacensībās.»

Visu rakstu Soču cerības sāk sezonu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

ziņa papildināta ar 3.-4.rindkopu



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs un skeletons

PK 2013./2014. gada sezonas kalendārs
PK 1. posms Kalgari (Kanāda) 29.-30.XI
PK 2. posms Pārksitija (ASV) 6.-7.XII
PK 3. posms Leikplesida (ASV) 13.-15.XII
PK 4. posms Vinterberga (Vācija) 3.-5.I
PK 5. posms Sanktmorica (Šveice) 10.-12.I
PK 6. posms Īglsa (Austrija) 17.-19.I
PK un EČ 8. posms Kēnigszē (Vācija) 24.-26.I
OS Soči (Krievija) 13.-23.II
(PK - Pasaules kauss, EČ - Eiropas čempionāts, OS - olimpiskās spēles)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi