Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Olimpiskie medaļnieki Pļaviņš un Šmēdiņš turpmāk kopā nespēlēs

Līdzīgi kā pēc iepriekšējām olimpiskajām spēlēm Pekinā, arī pēc Londonas atšķirīgas takas gatavojas mīt Latvijas vadošā pludmales volejbola dueta pārstāvji. Pēc olimpiskās bronzas izcīnīšanas Jānis Šmēdiņš nākamo sezonu plāno aizvadīt kopā ar Aleksandru Samoilovu, savukārt Mārtiņš Pļaviņš vēl ir jauna pārinieka meklējumos. «Pludmales volejbola sabiedrībai skumt nenāksies. Pieļauju, ka abi Latvijas pāri būs topā. Varbūt pat trešais un ceturtais,» Latvijas vadošā pāra treneris olimpiskajās spēlēs Londonā Aigars Birzulis ir pārliecināts, ka zaudētāji nebūsim.

Jau pirms olimpiskajām spēlēm abu Latvijas vadošo duetu pārstāvji par nākotni izteicās piesardzīgi, norādot, ka līdz četrgades svarīgākajam startam par to neesot nozīmes domāt. Tiesa, jau tobrīd bija jaušama iecere Jāni Šmēdiņu un Aleksandru Samoilovu apvienot vienā pārī. Šmēdiņa un Pļaviņa iegūtā bronza Londonā, kā arī uzvara Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā Polijā gan varēja likt vēlreiz pārdomāt turpmāko sadarbību, taču lēmums palicis nemainīgs. «Es spēlēšu ar Sašu,» Dienai paziņoja Jānis Šmēdiņš. Viens no galvenajiem argumentiem bijis tas, ka duetā ar Mārtiņu viņiem augstākās raudzes sacensībās allaž trūcis auguma centimetru. «Es domāju, ka pēdējā sezonā sasniegtais jau bija mūsu maksimums un pat pāri tam. Katru gadu gan kādā turnīrā izdevās «izspridzināt», tomēr Pasaules kausos regulāri bijām tajās devītajās un septiņpadsmitajās vietās. Ar Mārtiņu bija noruna spēlēt līdz olimpiādei un tad skatīties, ko darīt tālāk. Ar tēvu pārrunājām, ka ir iespējas spēlēt vēl labāk. Gribas pamēģināt citādāk un redzēt, kāds būs rezultāts ar citu partneri,» skaidroja J. Šmēdiņš. Pašreizējais nodoms esot ar Aleksandru Samoilovu aizvadīt kopā vienu sezonu. «Tad jau redzēs - sanāk vai nesanāk.» Duetu trenēšot abu sportistu tēvi - Genadijs Samoilovs un Andris Šmēdiņš.

Pļaviņa un Šmēdiņa treneris Aigars Birzulis gan nedomā, ka šis duets sevi bija izsmēlis. «Ir dažādi viedokļi. Jau vasarā, vēl pirms sasniegumiem olimpiskajās spēlēs, es no [Genadija] Samoilova puses dzirdēju, ka viņi kā pāris sevi ir izsmēluši. Viņš jau vienmēr ar saviem paziņojumiem ir atraktīvs, tāpēc negrasos tajos iedziļināties. Nebija jau izsmēluši, jo pēc tam duets ieguva olimpisko bronzu un novinnēja Pasaules kausa posmu.» Sarunā ar Dienu Birzulis pieļāva, ka Pļaviņš ar Šmēdiņu sevi realizējuši par aptuveni divām trešdaļām - vēl ir trešdaļa, ko pielikt. «Kurš kādos viedokļos ieklausās. Ja Jānis ieklausījās Genadija uzskatos, tad acīmredzot viņš neredzēja iespēju kopā ar Mārtiņu augt un viņa izvēle krita šādā virzienā.» Treneris gan negrasās par katru cenu atjaunot duetu. «Viņi ir profesionāļi, katram ir savs redzējums uz lietām. Es jau esmu tikai treneris. Es domāju, ko darīt tālāk un kā sevi realizēt konkrētajā situācijā.»

Pļaviņam trīs varianti

Runājot par Pļaviņa nākotnes plāniem, Birzulis atklāja, ka ir trīs kandidāti uz Mārtiņa pārinieka vietu. «Ar vienu ir runāts konkrēti, par diviem domājam. Ziemas laikā mēģināšu saprast, ko katrs no viņiem var.» Viņš gan vairījās nosaukt konkrētus uzvārdus, lai neradītu lieku rezonansi, tiesa, ļāva noprast, ka pārinieks meklējams starp spēlētājiem, kuri ziemas sezonā spēlēs klasisko volejbolu. Šī iemesla dēļ gaidāms sarežģīts sezonas sākums, jo duets kopā varēs sākt trenēties tikai vēlā pavasarī, un produktīva darba ziemas mēnešos nebūs. Treneris ieteicis ziemā nedaudz ievilkt elpu arī Pļaviņam, cik nu to atļauj līgums Turcijā, kur Mārtiņš spēlē valsts čempionātā.

Šmēdiņš un Samoilovs sezonai kopā sākšot gatavoties pēc jaunā gada, bet fizisko bāzi viņi pamazām jau sākuši krāt atsevišķi. «Pagaidām grūti teikt, kā mēs varētu izskatīties kopā. Es ar Mārtiņu parasti spēlēju blokā, bet Saša ar Ruslanu [Sorokinu] - aizsardzībā. Tās lomas nu varētu mainīties. Spēļu un treniņu gaitā jau pieņemsim kādus konkrētākus lēmumus,» spriež Šmēdiņš. Birzulis nenoliedz, ka Šmēdiņa un Samoilova sadarbība var izvērsties interesanta. «Tas ir viens no pāru variantiem, par kādu var tikai sapņot. Klasiskais pludmales volejbola variants ir ar izteiktu bloķētāju un aizsargu, taču viņi abi var spēlēt šādā pozīcijā. Tas ir tuvu ideālām, taču, kā būs īstenībā, tiešām neņemos spriest.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

Pļaviņa/Šmēdiņa sasniegumi
2012. gada PK posmā Polijā 1. vieta
2012. gada OS Londonā 3. vieta
2011. gada PČ Itālijā 4. vieta
2010. gada PK posmā Francijā 2. vieta
2010. gada EČ Vācijā 3. vieta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi