Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Olimpiskā diena šogad norisināsies 28.septembrī

Līdz 1.maijam pašvaldību sporta dzīves vadītāji un reģionālie olimpiskie centri tiek aicināti pieteikties pasākuma organizēšanai (LOK), lai kopīgi atzīmētu Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 118.gadadienu.

Pasākuma organizētāji prognozē, ka veiksmīgi aizvadītā Olimpiskās dienas norise pagājušajā gadā būtiski palielinās pašvaldību interesi un dalībnieku skaitu šā gada Olimpiskās dienas pasākumos.

Pagājušā gada rudenī Olimpiskās dienas norise Latvijā sākās ar vēl nebijušu notikumu - radio tiešraidē translētu rīta vingrošanu, kurā vienlaikus iesaistījās 38 000 skolēnu 48 pasākuma norises vietās, bet vēl vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju spēja pašorganizēties un piecas minūtes vingrot savās darba vietās vai izglītības iestādēs.

Arī šogad pasākuma norises formātā būtiskas izmaiņas netiek plānotas. Vienlaicīgi visās Latvijas Olimpiskās dienas norises vietās pasākums sāksies ar olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir Olimpiskās dienas dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm.

Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā veidos un fotogrāfijās iemūžinās olimpiskos apļus pasākuma norises vietās.

Papildus vienojošajiem pasākumiem organizētāji Olimpiskās dienas norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu olimpiskos sporta veidus un olimpiskās idejas.

Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas. Turklāt visiem Olimpiskās dienas apmeklētājiem pasniegs SOK piemiņas diplomu un piemiņas veltes, bet labākajiem un atraktīvākajiem dienas dalībniekiem būs īpaši sarūpētas pārsteiguma balvas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi