Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Noskaidroti Ghetto Games turnīros Latvijas Universitātes stipendiju ieguvušie jaunieši

Noteikti populārākās jauniešu ielu kultūras un sporta kustības _Ghetto Games _četri dalībnieki, kuri nākamajā mācību gadā saņems stipendiju studijām Latvijas Universitātē (LU). No stipendiju pretendentiem labākos rezultātus savos sporta veidos sasniedza basketbolisti Artis Lunts un Romāns Larionovs, futbolists Artūrs Aleksejevs un dejotājs Ruslans Ļevčenko, informē LU Preses centrs.

Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt un piesaistīt Latvijas Universitātei labākos sportistus, kuri piedalās Ghetto Games pasākumos. Latvijas Universitāte piešķīra četras stipendijas - divas Ghetto Basket spēlētājiem, un pa vienai - Ghetto Football un Ghetto Dance dalībniekiem.

Stipendijas jaunajiem sportistiem pasniedza Latvijas Universitātes mācību prorektora vietnieks Jānis Saulītis: „Latvijas Universitāte tradicionāli atbalsta sporta attīstību un jauniešus, kas paralēli studijām ir ieinteresēti sportiskās aktivitātēs, un šī stipendija ir tam apliecinājums. Zināms, ka, pateicoties sporta izaugsmei atbilstošai videi, LU studē vai jau ir veiksmīgi beiguši savas studiju gaitas daudzi zināmi un sasniegumiem bagāti sportisti, kas savas spējas pierādījuši ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā!”

Ghetto Basket dalībnieki Artis Lunts un Romāns Larionovs šajā vasarā pārstāv attiecīgi Kirikou  un Pronets 2 komandas, līdzšinējos 19 posmos individuāli sakrājot pa 42 punktiem. Ņemot vērā, ka basketbolistiem bija paredzētas divas stipendijas, tad nenācās izmantot papildus rādītājus, lai noteiktu vienu uzvarētāju.

Ghetto Football  spēlētāju pulkā bija divi izteikti favorīti – Artūrs Aleksejevs (U.S.B.) un Dāvis Varakājs (Artis monsterītis). Aleksejevs savas komandas sastāvā startēja visos desmit posmos, sakrājot 115 punktus. Varakājs izlaida vienu posmu, taču viņa pārstāvētās komandas sekmes nebija tik labas, tādēļ kopumā izdevās savākt 75 punktus.

Ghetto Dance stipendiju ieguva Jam Crew pārstāvis Ruslans Ļevčenko, kurš sasniedza labākos rezultātus Ghetto Games ietvaros notikušajās sacensībās Rīgā, Jēkabpilī, Daugavpilī un Ventspilī.

Stipendijas tiek piešķirtas studijām Latvijas Universitātē jebkurā  programmā studiju maksas segšanai uz vienu gadu. Ja stipendijas ieguvējs iekļūst Latvijas Universitātes budžeta finansētā studiju vietā, Latvijas Universitāte stipendijas ieguvējam izmaksā ikmēneša stipendiju 70 latu apmērā no 2012. gada septembra līdz 2013. gada jūnijam, pārskaitot stipendiju uz stipendiāta norādītu bankas norēķinu kontu.

Uz stipendiju varēja pieteikties ikviens minēto Ghetto Games sporta veidu dalībnieks, kurš bija gatavs uzsākt studijas Latvijas Universitātē 2012./2013. mācību gadā. Stipendijas iegūšana nepiešķir priekšrocības uzņemšanas konkursā Latvijas Universitātes studiju programmās. Stipendijas saņēmējam ir jāiestājas Latvijas Universitātē, ievērojot LU noteikto iestāšanos kārtību un termiņus.

Ghetto Games pasākumi 2012. gadā notiek no 13. maijam līdz pat augusta beigām, taču cīņa par Latvijas Universitātes stipendijām notika līdz 12. jūlijam. Ghetto Games dalībniekiem bija iespēja līdz 6. jūlijam attiecīgo sporta veidu sekretariātā iesniegt pieteikumu par vēlmi pretendēt uz vienu no Latvijas Universitātes stipendijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi