Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nemaz neticis pie iespējas, vācietis Cīrke neturpinās vadīt Latvijas handbola izlasi

Vācijas speciālists Ārons Cīrke neturpinās vadīt Latvijas vīriešu handbola izlasi, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Handbola federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Normunds Blome.

Cīrke galvenā trenera amatā tika apstiprināts februārī, bet, atceļot pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" spēles, viņš tā arī netika pie iespējas vadīt valstsvienību kādā no mačiem.

Kā skaidroja Blome, Cīrke izlasi nevadīs, jo, atgriežoties no novembrī paredzētajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, viņam Vācijā būtu jāpavada desmit dienas pašizolācijā. Viņš trenē Vācijas otrās bundeslīgas vienību "TV Emsdetten", tādējādi atrašanās karantīnā viņam liegtu pildīt pienākumus klubā. Tāpat Cīrke neesot pārliecināts, vai mači novembrī vispār tiks aizvadīti.

Blome atzīmēja, ka tuvākajā laikā tiks apstiprināts jauns galvenais treneris.

Cīrke ir dzimis 1972.gadā Vācijas pilsētā Kaltenkirhenē. Spēlētāja karjeras sākumposmā Cīrke no 1989.-1993.gadam pārstāvēja Vācijas klubu "Kiel". Karjeras turpinājumā līdz 2004.gadam Cīrke spēlēja tādās Vācijas komandās kā "VfL Bad Schwartau", "SG Flensburg", "VfL Gummersbach", "VfL Hammeln" un "GWD Minden". 

2004.gadā Cīrke noslēdza profesionāla spēlētāja karjeru pleca savainojuma dēļ. Vācijas nacionālo handbola izlasi viņš pārstāvējis 24 spēlēs. 1998.gada Eiropas čempionātā kopā ar Vācijas izlasi Cīrke ieguva bronzas medaļu. Tāpat Cīrke pārstāvējis arī Vācijas pludmales handbola izlasi. 

Trenera karjeru Cīrke sāka 2005.gadā, kad kļuva par "GWD Minden" otrās komandas galveno treneri, kā arī asistentu bundeslīgas komandā. No 2014. līdz 2016.gadam Cīrke vadīja Vācijas otrās bundeslīgas klubu "Empor Rostock", pēc kā sekoja trīs gadi citā Vācijas klubā "TuS N-Lubbecke", kas šajā laikā cīnījās gan Vācijas pirmajā, gan otrajā bundeslīgā. Ar "Minden" un "N-Lubbecke" komandām trenerim izdevās triumfēt Vācijas otrajā bundeslīgā. 

Šoziem Cīrke tika apstiprināts par galveno treneri Vācijas otrās bundeslīgas klubā "TV Emsdetten", kuru tobrīd pārstāvēja viens no Latvijas nacionālās izlases līderiem Aivis Jurdžs. 

Pirms Cīrkes apstiprināšanas amatā LHF pēc līguma termiņa beigām nolēma neturpināt sadarbību ar iepreikšējo Latvijas nacionālas izlases galveno treneri Armandu Uščinu. V

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi