Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Miris no bijušās VDR dopinga programmas cietušais svarcelšanas izcilnieks Bonks

Aizsaulē 63 gadu vecumā aizgājis divkārtējais olimpiskais medaļnieks svarcelšanā Gerds Bonks, kurš savulaik vainojis kādreizējās komunistu pārvaldītās Vācijas Demokrātiskās Republikas (VDR) dopinga lietošanas programmu viņa veselības sabojāšanā.

Septembra beigās Bonks nokļuva komā pēc ilgstošām problēmām ar saviem iekšējiem orgāniem, kas radušās no mūsdienās aizliegtu preparātu lietošanas. No komas viņš tā arī neatdomās, dzīvību zaudējot pirmdien.

Bonks 1972.gada Minhenes olimpiskajās spēlēs svara kategorijā virs 110 kilogramiem izcīnīja bronzas medaļu grūšanas disciplīnā, bet četrus gadus vēlāk Monreālas Olimpiādē šajā pašā svara kategorijā tika pie sudraba godalgas raušanā.

Karjeras laikā Bonks bija viens no 200 VDR pārraudzītās sportistu dopinga programmas dalībniekiem, ilgu gadu garumā lietojot sniegumu uzlabojošus steroīdus.

"Pie manis atnāca ārsts un pateica, ka gadījumā, ja es preparātus nelietošu, jau nākamajā dienā tikšu atskaitīts no izlases," savulaik atklājis Bonks, pastāstot, ka pēc to lietošanas izjutis dažādas komplikācijas. "Bārda mazliet turpināja augt, taču tas arī viss. VDR sporta sistēma iznīcināja manu ķermeni, bet apvienotā Vācija par mani aizmirsa."

Vācietis 1975.gadā kļuva par pasaules čempionu, kā arī uzstādīja divus agrākos pasaules rekordus grūšanā, iespējot pacelt 252,5 kilogramus smagu svara stieni. Starptautiskās sacensībās viņš karjeras laikā izcīnīja kopumā 31 medaļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi