Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Melbārža un Ķibermaņa divniekiem septītā un astotā vieta Pasaules kausa priekšpēdējā posmā

Latviešu bobsleja piloti Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis sestdien ieņēma attiecīgi septīto un astoto vietu Īglsas trasē Austrijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, sestā, posma divnieku sacensībās.

Pirmo braucienu gan Melbārdis kopā ar Daumantu Dreiškenu, gan Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu veica 52,10 sekundēs, ieņemot dalītu piekto vietu. Pēc pirmā brauciena latvieši līderiem zaudēja 0,32 sekundes.

Savukārt otrajā braucienā Melbārdim un Ķibermanim attiecīgi devītais un desmitais laiks, kas lika atkāpties uz attiecīgi septīto un astoto vietu. Melbārdis izlases otro pilotu apsteidza par 0,05 sekundēm.

Melbārdis un Ķibermanis pirmajā braucienā uzrādīja attiecīgi pirmo un otro labāko starta laiku, to pašu atkārtojot arī otrajā braucienā.

Līderis pēc pirmā brauciena bija amerikānis Stīvens Holkombs, kurš par 0,22 sekundēm apsteidza šveicieti Beātu Hefti. Savukārt trešais vēl 0,02 sekundes nopakaļus bija krievs Aleksandrs Zubkovs, kurš par 0,04 sekundēm apsteidza vācieti Frančesko Frīdrihu. Otrajā braucienā Holkombs savu pozīciju nosargāja, apsteidzot Hefti par 0,23 sekundēm. Šveicietim 0,05 sekundes zaudēja Zubkovs, bet Frīdrihs krievam piekāpās par 0,03 sekundēm.

Melbārdis divu braucienu summā uzvarētājam zaudēja 0,55 sekundes, bet ĶIbermanis - 0,60 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžām līderis ar 1477 punktiem ir Holkombs, bet viņam ar 1400 punktiem seko Hefti . Tikmēr Melbārdis ar 1080 punktiem atrodas desmitajā vietā, bet Ķibermanis ar 680 punktiem ieņem 15.pozīciju. Savukārt Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) rangā Melbārdis ar tādu pašu punktu summu arī ir desmitais, Ķibermanis ar 790 punktiem ieņem 14.pozīciju, bet Uģis Žaļims ar 612 punktiem atrodas 25.vietā. 

Pēc tam svētdien bobslejisti Īglsā aizvadīs četrinieku sacensības.

Pēc šī posma noslēdzas sportistu atlases Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. Latvija uz Sočiem dosies ar astoņiem sportistiem.

Pasaules kausa sezona noslēgsies ar sacensībām Kēnigzes trasē Vācijā 26.janvārī.

Pagājušajā posmā Sanktmoricā, Šveicē, ļoti veiksmīgas četrinieku sacensības izvadīja Melbārdis, kurš kā pilots tika pie savas otrās uzvaras karjerā. Līdz ar to latvietis pretendē uz Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) īpašo balvu 100 000 eiro apmērā, kas pienāksies tam sportistam, kurš uzvarēs sezonas pēdējās trīs sacīkstēs, turklāt visos sešos braucienos paliks nepārspēts. Pērn FIBT iedibināto balvu saņēma tieši latviešu skeletonists Martins Dukurs, kurš uz balvu pretendē arī šogad.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm ilgs līdz 19.janvārim. Ja Latvija pasaules rangā būs vismaz devītajā vietā, tā Olimpiādei kvalificēsies ar divām divnieku un četrinieku ekipāžām, bet labāko trijnieks, kas vairs nav sasniedzams, dotu iespēju piedalīties pat ar trim ekipāžām.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Melbārdis ieņēma otro vietu, bet Uģis Žaļims un Ķibermanis palika attiecīgi 35. un 37.pozīcijā. Savukārt četriniekiem Melbārdis vēlreiz bija otrais, uzvarot neoficiālajā kombinācijas vērtējumā, bet Ķibermanis un Žaļims ieņēma attiecīgi 25. un 29.vietu.

Pagājušās sezonas beigās Melbārdis Sočos notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot otro vietu sezonas kopvērtējumā. Savukārt divnieku mačos viņš Sočos izcīnīja trešo vietu.

Žaļims šosezon Latvijai vērtīgos Nāciju ieskaites punktus pelnījis Eiropas kausā.

Pievienota 7.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi