Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Melbārža četrinieks uzvar Sanktmoricā! (VIDEO, FOTO)

Oskara Melbārža pilotētā Latvijas vadošā bobsleja četrinieku ekipāža svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē uzvarēja Pasaules kausa 5.posma sacensībās. Latvieši par 0,23 sekundēm apsteidza Aleksandra Zubkova pilotēto Krievijas pirmo ekipāžu, bet otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ieņēma 18.vietu (+1.52). Bronza tika vācietim Maksimiljanam Arndtam (+0.45).

O.Melbārdim tā ir otrā uzvara Pasaules kausa posmos karjerā - pirmā gūta pagājušās sezonas beigās Sočos.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pirmā brauciena starta ieskrējienā uzrādīja labāko rezultātu (5.02), finišējot ar laiku 1:04.75. Turpat arī Zubkovs (+0.04), bet trešais pēc pirmā brauciena nedaudz negaidīti bija amerikānis Niks Kaningems (+0.30).

Tikmēr Oskaram Ķibermanim ar stūmējiem Vairi Liebomu, Edgaru Eriņu un Raivi Broku startā 5,12 sekundes, vairākas kļūdas trasē un 13.pozīcija (+0.77) pēc pirmā mēģinājuma.

Otrajā braucienā jaunais Ķibermanis kļūdījās vēl vairākas reizes un summā Latvijas otrā ekipāža atkrita uz 18.vietu. Tkmēr Kaningema ekipāža kļuva par Sanktmoricas pirmā kritiena autoru šajā posmā - distances otrajā pusē amerikāņu pilots kļūdījās un nesavaldīja kamanas. Kritiena dēļ piespiedu pauze Zubkovam un Melbārdim, kamēr strādnieki sakopa trasi. Izšķirošajā braucienā Zubkova brigāde teicama startā (5.05), brauciens ne tik labs, tomēr 2.vieta nosargāta. Melbārdis ar saviem stūmējiem uzrādīja vēl vienu starta rekordu (5.00) un braucienā nosargāja 1.vietu.

"Varējām atļauties kļūdīties otrajā braucienā, bet tāpat finišējām pirmie. Uzvara bija vajadzīga kā atspēriens, ceru, ka turpmāk būs tikai labāk!" intervijā pēc finiša atzina Melbārdis, kura četrinieku ekipāžu šosezon vajājušas neveiksmes. Pirmajā posmā Kalgari mūsu četrinieku diskvalificēja pārsniegta svara dēļ, bet pirms nedēļas Vinterbergas trasē Melbārdis ar partneriem krita jau pirmajā braucienā.


PK kopvērtējumā četriniekiem Melbārdis pakāpās uz 10.vietu (827 punkti), bet Ķibermanis ieņem 15.vietu (664).

Sestdien divnieku sacensībās Ķibermanim izdevās izcīnīt augsto astoto vietu, kamēr Melbārdis palika 13.pozīcijā.

Sezona jau nākamajā nedēļas nogalē turpināsies Īglsas trasē Austrijā, bet vēl pēc nedēļas Kenigzē (Vācija) paredzēts pēdējais PK posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Pēc tam februārī jau olimpiskās sacensības Sočos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi