Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mārtiņš Pļaviņš saspēli ar jauno pārinieku Jāni Pēdu vērtē kā strauji progresējošu

Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš saspēli ar savu jauno pārinieku Jāni Pēdu vērtē kā strauji progresējošu, vienlaikus šobrīd vēl nevēloties runāt par augstiem mērķiem.

"Ar nepacietību gaidījām jauno sezonu. Apzināmies, ka esam jauna komanda un ka sākumā būs grūti. Jānis smiltīs nav spēlējis desmit gadus, taču viņam ir visi dotumi kļūt par augsta līmeņa pludmales volejbolistu. Katrā treniņā Jānis pierāda, ka izprot, kādai būtu jābūt spēlei, un sadarbība veidojas pat ātrāk, nekā es iepriekš biju cerējis," trešdien preses konferencē mediju pārstāvjiem pauda Pļaviņš. "Ar skaļiem saukļiem un mērķiem šobrīd klajā nenākšu, bet tos gatavojamies realizēt pragmatiski un stabili. Viennozīmīgi nedomājam samierināties vien ar kvalifikāciju [Pasaules kausā]." 

Kā ziņots, sportistu pirmās kopējās sacensības aprīļa sākumā gan nebija pārāk veiksmīgas - Turcijas pilsētā Antālijā notikušajā "Sattelite" sērijas turnīrā latvieši zaudēja abos pirmajos mačos, paliekot 25.vietā kopvērtējumā. 

Pats Pēda izteica prieku par atgriešanos pludmales volejbola apritē. Tāpat sportistam pagaidām vēl nav skaidrs, ko viņš darīs ziemas sezonā. "Pēc nupat aizvadītās divu nedēļu treniņnometnes Turcijā sajūtas paliek arvien labākas." 

Komandas treneris Aigars Birzulis ir apņēmības pilns, taču runāt par konkrētām vietām vai rezultātiem, viņaprāt, šobrīd būtu nenopietni. 

"Sporta funkcionāriem, žurnālistiem un līdzjutējiem interesē konkrēti rezultāti, bet mani kā treneri tas, kā komanda veidojas soli pa solim. Ņemot vērā, ka Pēda ir tehnisks čalis, domāju, ka problēmām nevajadzētu būt.Strādāsim, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos to top 20 komandu sarakstā, kas cīnās par medaļām," teica Birzulis. "Treniņos viens no galvenajiem stūrakmeņiem, pie kā strādājam, ir ātrums un tehniskais izpildījums."

Birzulis atklāja, ka jaunais pludmales volejbola duets Latvijā noteikti piedalīsies tādos sporta pasākumos kā "Saulkrastu kokteilis" un "King of the Beach", kā arī Latvijas čempionāta finālposmā. 

Savukārt sportistu galvenie sezonas uzdevumi būs sekmīgi nostartēt pasaules un Eiropas čempionātos. Komandas pārstāvji cer, ka ģeogrāfiski tuvajā Polijā, kur tiks noskaidrota pasaules spēcīgākā komanda, būs vērojams Latvijas līdzjutēju pieplūdums. 

Par komandas atbalstītāju kļuvis autosalons "Inchcape Motors Latvia", kas abiem sportistiem piešķīris jaunās automašīnas "Mazda6". Tomēr vienības pārstāvji uzsvēra, ka joprojām nav atrasts pietiekošs skaits sponsoru, tāpēc pagaidām vēl nav zināms, vai Pļaviņš un Pēda varēs piedalīties visos šīs sezonas Pasaules kausa posmos. 

Jau nākamajā nedēļā Ķīnā risināsies Pasaules kausa jaunās sezonas pirmais posms. Paredzams, ka Pļaviņam ar Pēdu tajā sacensības varēs uzsākt no pamatturnīra. 

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja trešo vietu, bet pēc tā Latvijas pludmales volejbola saimē notikušas daudzas pārmaiņas. Pirmie par apvienošanos paziņoja Aleksandrs Samoilovs un J.Šmēdiņš, bet vēlāk kļuva zināms, ka Samoilova līdzšinējais pārinieks Ruslans Sorokins jaunajā sezonā spēlēs ar Tomu Šmēdiņu. Savukārt par Pļaviņa pārinieku kļuvis Pēda, kurš iepriekšējās sezonās nodarbojās tikai ar zāles volejbolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi