Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Madonā atkal notiks pasaules kausa posms kamanu suņu sportā

Šo sestdien un svētdien Madonas slēpošanas un biatlona trasē Smeceres sils otro gadu pēc kārtas norisināsies Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas rīkotais pasaules kausa posms kamanu suņu sportā, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas Ziemas čempionāts un Baltijas ziemas kauss. Līdz ar to šajā nedēļas nogalē uz Madonu klātienē vērot šo interesanto un aizraujošo pasākumu Latvian Winter Championships 2018 ir aicināts jebkurš interesents, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Pēc vairākiem veiksmīgi noorganizētiem pasaules kausa posmiem bezsniega disciplīnā Latvijas Kamanu suņu federācija pagājušajā gadā pieņēma izaicinājumu sarīkot arī ziemas sacensības atbilstošā līmenī, ko nosaka augstā sacensību kategorija. Tā kā pērn pirmo reizi Latvijā noorganizētais pasaules kausa posms izdevās, un to arī atzinīgi novērtēja Starptautiskā federācija, mūsu valstij ir piešķirtas tiesības rīkot šāda augsta līmeņa sacensības šajā sportā veidā arī otro reizi.  Līdz ar to pazīstamajā slēpošanas trasē “Smeceres sils” atkal redzēsim augstas klases kamanu suņu sporta meistarus.

Dalībnieku vidū atkal būs titulētais Polijas sportists Igors Traczs, kurš ir seškārtējs pasaules čempions un vienpadsmit reizes uzvarējis Eiropas čempionātā kamanu suņu sportā. Uz Madonu atbrauks virs 50 dalībniekiem, līdzi ņemot ap 200 suņiem. Pārstāvētas būs sešas valstis, kuru vidū bez rīkotājvalsts Latvijas redzēsim arī kaimiņvalstis Krieviju un Baltkrievija, kā arī Poliju un Vāciju.

Ziemā kamanu suņu sportā ir mazāk kategoriju, tikai divas – skijorings ar suni, kur suns velk slēpotāju, un kamanu vilkšana ar 2, 4 vai vairāk suņiem. Madonā kamanu disciplīnā būs vērojamas sacensības starp 2 un 4 suņu pajūgiem.

Distances garums visiem vienāds – 5km. Tā kā iepriekšējo gadu skatītāju interesi izraisīja minipūlinga sacensības (nelielu attālumu 100 metrus suns velk smagumu), tad arī šoreiz šis interesantais minipūlings būs vērojams Smeceres silā. Pasākuma organizatori ir parūpējušies par vēl vienu aizraujošu pasākumu – komandu stafetes disciplīnu, kur būs vērojams kopējs starts komandām. Stafetei būs 2 posmi: slēpošana ar suni un 2 suņu kamanu vadīšana, katra stafetes posma noslēgumā pajūga vadītājam un slēpotājam būs jāizmēģina savi spēki arī biatlonā, jo būs jāšauj pa biatlona mērķiem. 

Latvijas pārstāvji ir nopietni gatavojušies, lai iepriecinātus savus līdzjutējus. Sestdien sacensības tiks atklātas pulksten 11.30, bet sacensību norises laiks būs no pulksten 12:00 līdz 15:00, savukārt svētdien sacensības norisināsies no 10:00 līdz 13.00.

Paralēli kamanu sacensībām notiks arī vairākas ziemas aktivitātes mazākajiem pasākuma apmeklētājiem. Aicinām ikvienu pavadīt brīvdienas, izbaudot ziemas priekus un vērojot kamanu suņu sacensības!

Top komentāri

Vējonis ir mūsējais - latgaļecs!
V
Prieks par Latgali un latgaliešiem! Kaut vairāk Latgalē būtu tik aktīvu pilsētu kā Madona.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi