Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LSPA rektora amatā teju vienbalsīgi ievēlēts Ciekurs

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektora amatā ievēlēts līdzšinējais Slēpošanas katedras vadītājs Kalvis Ciekurs, aģentūra LETA uzzināja LSPA.

Ciekurs bija vienīgais rektora amata kandidāts, kuru LSPA padome lēma virzīt vēlēšanām. Jaunievēlētais rektors saņēma 51 no 55 Satversmes sapulces dalībnieku balsīm.

Ciekurs ir 15.LSPA rektors tās 102 darbības gados.

Ciekurs kopš 2020.gada vada LSPA Slēpošanas katedru, bet Murjāņu Sporta ģimnāzijā kopš 2018.gada pasniedz sporta un veselības mācību priekšmetu. Strādājis arī sporta skolā "SSArkādija". 2012.gadā Ciekurs ieguva LSPA doktora grādu pedagoģijā.

Savā redzējumā par LSPA attīstību Ciekurs norādījis, ka LSPA infrastruktūras modernizācija nodrošinās studējošiem iespēju kvalitatīvi veikt pētījumus un paaugstinātu studiju kvalitāti sporta zinātnē un veselības aprūpē sportā. Arī kā vienu no studiju procesa kvalitātes priekšnosacījumiem viņš uzskaitījis studiju procesa nodrošināšanu vienuviet.

Rektora amata kandidāts apņēmies arī stiprināt un veidot sadarbību ar citām augstskolām Latvijā un starptautiski zinātnes, izglītības, sporta veselības jomā un infrastruktūras attīstībā, kā arī veicināt LSPA studējošo un docētāju sportisko meistarību dažāda līmeņa sacensībās un pasākumos.

Kopumā LSPA rektora amatam pieteicās septiņi pretendenti. Pieci no pretendentiem bija LSPA akadēmiskie mācībspēki, bet divi pretendenti pārstāvēja citas Latvijas valsts dibinātās augstskolas.

Pašreizējais LSPA rektors Juris Grants amatā stājās 2019.gada 22.janvārī un amata pienākumus pildīs līdz šī gada 21.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi