Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LOK paziņo Latvijas komandas sastāvu startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) šodien preses konferencē nosauks Latvijas olimpiskās komandas sastāvu startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Olimpiskās komandas sastāva paziņošana notiks plkst.14 LOK ģenerālsponsora "Latvijas Mobilais telefons" galvenajā birojā, Rīgā, Ropažu ielā 6.

Preses konferencē piedalīsies LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, LOK ģenerālsekretārs un olimpiskās komandas delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers, kā arī LOK Izpildkomitejas locekļi un federāciju pārstāvji.

Olimpiskā kvalifikācija sportistiem noslēdzas pirmdien, bet līdz trešdienai visām vasaras sporta veidu federācijām LOK bija jāiesniedz savu pārstāvēto sporta veidu kandidātu saraksts dalībai olimpiskajās spēlēs, kas no 5. līdz 21.augustam notiks Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro.

Vasaras sporta veidu federācijas apstiprināšanai LOK Izpildkomitejas sēdē iesniedz sarakstus ar sporta veidu atlētiem, treneriem un apkalpojošo personālu, sakārtojot tos prioritārā secībā.

Šodien LOK Izpildkomitejas sēdē iesniegtie saraksti tiks izmantoti par pamatu Latvijas olimpiskās komandas sastāva apstiprināšanai.

LETA jau ziņoja, ka Latviju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, visticamāk, pārstāvēs 30 sportisti, kas būs ievērojami mazāk nekā iepriekšējās divās Vasaras olimpiādēs. Līdz šim pēc neatkarības atjaunošanas Latvijas vismazāk pārstāvētās Vasaras olimpiskās spēles bija 2004.gadā Atēnās, kad piedalījās 32 sportisti 11 sporta veidos, tomēr tieši tās bija sekmīgākās, jo tika gūtas četras sudraba godalgas.

Pēc Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sniegtās informācijas, Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm no Latvijas kvalificējušies 16 vieglatlēti, tomēr mājās būs jāpaliek vienai no četrām maratona skrējējām, kas to paveikusi.

Kvalifikācijas normatīvus ir izpildījuši Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā, Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele, Anita Kažemāka, Ariana Hilborna un Valērijs Žolnerovičs maratonā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Pauls Pujāts un Mareks Ārents kārtslēkšanā, Arnis Rumbenieks ar Agnese Pastare soļošanā, Rolands Štrobinders, Zigismunds Sirmais, Sinta Ozoliņa, Madara Palameika un arī Līna Mūze šķēpmešanā, kura gan pagājušajā nedēļā Eiropas čempionātā guva traumu, tāpēc nevarēs startēt Olimpiādē.

Tiesības startēt Olimpiādē ir nodrošinājuši cīkstone Anastasija Grigorjeva un smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, džudisti Jevgēņijs Borodavko un Artūrs Ņikiforenko, tenisiste Aļona Ostapenko, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, svarcēlāji Artūrs Plēsnieks un Rebeka Koha. BMX riteņbraukšanā Olimpiādē Latviju pārstāvēs divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs un viņa komandas biedrs Edžus Treimanis. Burāšanā ielūgumu dalībai Olimpiādē saņēmusi Ketija Birzule, kā arī peldētāji Uvis Kalniņš un Aļona Ribakova.

Tāpat Latvijai ir divas ceļazīmes šosejas riteņbraukšanā. Pirmdien tika apstiprināts, ka vienu no tām saņems Toms Skujiņš, bet lēmumu par otras izmantotāju Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) atlikusi līdz ceturtdienai. Uz otru ceļazīmi pretendē Aleksejs Saramotins un Gatis Smukulis - abi šonedēļ startē Polijas daudzdienu velobraucienā, kas viņiem būs kā kontroles sacensības.

Pēc sākotnēji izstrādātajiem kritērijiem vienu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm garantēja Saramotins, kurš atrodas pārliecinošā līderpozīcijā starp Latvijas riteņbraucējiem Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) rangā. Tomēr pēdējā brīdī LRF mainīja savu izvēles sistēmu un uz olimpiskajām spēlēm vēlas sūtīt braucēju, kurš patlaban ir labākā sportiskajā formā.

Savukārt Latvijas pilsonību pieņēmušais ukraiņu sportists Ruslans Nakoņečnijs uz Riodežaneiro dosies kā modernās pieccīņas sacensību pirmais rezervists.

Tāpat latvieši startēs arī citu valstu nacionālajās izlasēs - nesen ceļazīmi akadēmiskajā airēšanā uz Olimpiādi izcīnīja Īriju pārstāvošā Sanita Pušpure, bet jau pērn smaiļošanā 200 metru distancē pie tādas tika Turcijas pilsonību pieņēmusī latviete Lāsma Liepa, kura pagājušajā mēnesī izcīnīja Eiropas čempionāta zelta medaļu. Tāpat ļoti labas izredzes pārstāvēt Norvēģiju olimpiskajās spēlēs ir latviešu šosejas riteņbraucējai Vitai Heinei, kura nesen izcīnīja divas zelta medaļas šīs valsts čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi