Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

LOK izbrīnīti par vietējo ražotāju pasivitāti konkursos par tērpu piegādi Latvijas olimpiešiem

Ir noslēgusies otrā no četrām iepirkuma procedūrām, kas paredz piegādāt tērpus Latvijas Olimpiskās komandas vajadzībām. Par uzvarētāju ir pasludināts vienīgais konkursā pieteicies pretendents -  uzņēmums OT Stils, portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

LOK 14.oktobrī izsludināja iepirkuma procedūru Par atpūtas un brīvā laika tērpu piegādi Latvijas Olimpiskās delegācijas vajadzībām ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos, 2014.gadā. Līdz iesniegšanas termiņa beigām – 25.oktobrim LOK saņēma tikai viena pretendenta pieteikumu. Izskatot piedāvājumu, LOK Iepirkumu komisija secināja, ka tas atbilst visiem izvirzītajiem noteikumiem un prasībām, līdz ar to par uzvarētāju atzina _OT Stils _iesniegto pieteikumu.

"Ir grūti atbildēt uz jautājumu, kāpēc pieteicās tikai viens ražotājs. Šos konkursa noteikumus Latvijā pilnīgi noteikti var izpildīt vairāk nekā viens ražotājs - to pirms konkursa izsludināšanas LOK apstiprināja Vieglās rūpniecības uznēmumu asociācija. Latvijā ir divi, trīs, maksimums, četri ražotāji, kas spējīgi veikt šo pasūtījumu. Tā ir trikotāža, nevis kādi specifiski vai eksperimentāli apģērbi - džemperi, bikses, šalles, cepures, cimdi," Diena.lv atzina M.Mālmeisters. "Pirmajā LOK konkursā bija liels tracis - kur ir Latvijas ražotāji? Cerējām, ka šajā reizē parādīsies vairāk nekā viens. Pieteicās tikai OT Stils, turklāt, pēdējā brīdī. Tā gan šādos konkursos ir ierasta prakse."

OT Stils, divu mēnešu laikā no iepirkuma līguma noslēgšanas brīža, apņemas piegādāt 150 apģērbu komplektus, kas sastāv no vīriešu un sieviešu jakām, vīriešu un sieviešu džemperiem, biksēm, somām, cepurēm, cimdiem un šallēm. Kopējā līgumcena sastāda 18’645,90 LVL (bez PVN). OT Stils būs jāizgatavo tērpi pēc gatava LOK pasūtījuma un iepriekš izstrādātām modes mākslinieces Natālijas Jansones skicēm.

Runājot par skandalozu slavu ieguvušo sporta tērpu konkursu, kurā arī pieteicās un uzvarēja tikai viens pretendents - somu firma Halti Oy - Mālmeisters skaidroja, ka līgums jau ir noslēgts un aptuveni 155 tūkstošus latu vērtie tērpi drīzumā sasniegšot Latviju.

Šobrīd norisinās vēl divi iepirkuma konkursi, kas paredz iegādāties iesildīšanās un pārvietošanās apavus, kā arī sporta un iesildīšanās tērpus Latvijas Olimpiskās delegācijas vajadzībām. Abu konkursu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 1.novembris. Pēc LOK rīcībā esošās informācijas, tajos pagaidām nav pieteicies neviens pretendents. Mālmeisters atzina, ka vēl nav skaidrs kā LOK rīkosies gadījumā, ja nepieteiksies neviens pretendents.

LOK viena cilvēka apģērbšanai olimpiskajās spēlēs plāno tērēt ap 900 līdz 1000 latiem. Oficiāli kvalificējušies Sočiem šobrīd ir Latvijas hokeja izlase un biatlonists Andrejs Rastorgujevs, bet mūsu pārējām olimpiskajām cerībām vēl priekšā kvalifikācijas barjera. Latvijas sportistu skaits Sočos varētu sasniegt nepilnus sešdesmit, lēš LOK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi