Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LOK Ģenerālās asambleja ārkārtas sesijā lems par Tikmera un Lejnieka atsaukšanu no amatiem

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) Ģenerālās asamblejas ārkārtas sesijā 26.maijā darba kārtībā iekļauti jautājumi par iespējamu LOK prezidenta Žorža Tikmera un ģenerālsekretāra Kārļa Lejnieka atsaukšanu no amatiem, vēsta LOK.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Ģenerālās asamblejas ārkārtas sesijā līdz ar jautājumiem par sporta nozares nevalstiskā sektora sadarbības uzlabošanu un pārvaldības modeļa izstrādi tiks arī izvērtēts iespējamais interešu konflikts Tikmera darbība.

Šobrīd darba kārtībā iekļauti arī jautājumi par LOK prezidenta un ģenerālsekretāra atsaukšanu, kā arī, ja tas būs nepieciešams, plānots arī pārrunāt LOK valdes locekļu pienākumu izpildi un LOK valdes locekļu vēlēšanu rīkošanu.

Ģenerālās asamblejas ārkārtas sesija 26.maijā notiks viesnīcā "Radisson Blu Daugava Hotel", Kuģu ielā 24, un sāksies plkst.11.

Jau ziņots, LOK prezidents Tikmers noraida aizdomas par iespējamu interešu konfliktu, viņa dzīvesbiedrēm nonākot vienu un to pašu ar LOK saistītu uzņēmumu dalībnieku rindās, apgalvojot, ka varot saskatīt Latvijas Basketbola savienības (LBS) vēlmi īstenot pret viņu vērstu nomelnošanas kampaņu cīņā par ietekmi LOK.

LOK un LBS iesaistījās publiskā un konfliktējošā viedokļu apmaiņā pēc tam, kad Latvijas Televīzijas (LTV) "Sporta studijas" intervijā ar LOK prezidentu Tikmeru atklātībā nāca informācija par viņa bijušo un esošo ģimenes locekļu iesaisti uzņēmos, kas sniedz pakalpojumos olimpiskajiem centriem.

LTV sporta ziņu redakcija ziņoja, ka vairāki ar Tikmeru saistīti uzņēmumi bijuši ilggadēji piegādātāji LOK un tās paspārnē esošajiem olimpiskajiem centriem. Dažiem no tiem tas bijis laikā, kad Tikmers bija LOK viceprezidents un ģenerālsekretārs, bet pāris - kad viņš jau kļuvis par LOK prezidentu.

LTV guva apstiprinājumu informācijai par pieciem uzņēmumiem - SIA "SC Kafe", SIA "Ice Ring", SIA "Plus Fitness", SIA "Express Travel" un SIA "Rumba koģenerācija" -, kuros līdzīpašnieces kādā brīdī bijušas vai joprojām ir Tikmera bijusī sieva Gita Ducmane un tagadējā dzīvesbiedre Inese Celmiņa. Trīs uzņēmumos Celmiņa kļuvusi par līdzīpašnieci Ducmanes vietā, kad Tikmers no Ducmanes šķīries.

Šo uzņēmum darbības nozares ir ēdināšana, trenažieru īre, slidotavas piegāde, koģenerācija un ceļošanas pakalpojumi. Atsevišķos uzņēmumos kapitāldaļas pieder arī bijušā LOK prezidenta Viļņa Baltiņa dzīvesbiedrei un bijušā finanšu direktora Alda Āboliņa meitai, ziņo LTV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi