Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

LOK apstiprina 6,75 miljonu latu gada budžetu

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) Ģenerālās Asamblejas sesijā piektdien apstiprināja 6,75 miljonu latu budžetu 2011.gadam. Budžets ir vairāk nekā uz pusi samazināts salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kurā tika pabeigta valsts galvoto olimpisko centru attīstības projektu realizācija valsts reģionos, norādīja LOK preses pārstāve Ilze Āķe-Vīksna.

LOK darba galvenajām prioritātēm - olimpisko spēļu sagatavošanās programmām - budžetā atvēlēti 1,468 miljoni latu. No šīs summas 764 110 latu ieplānoti olimpiskās izlases sagatavošanās nodrošinājumam 2012.gadā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Londonā un 2014.gadā gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos. Olimpiskās kustības jaunatnes programmām tiks tērēti 374 675 latu, lai nodrošinātu Latvijas Jaunatnes olimpiskās izlases līdzdalību Eiropas jaunatnes olimpiādēs ziemas un vasaras sporta veidos, kas šogad notiks Čehijā un Turcijā, kā arī Latvijas Jaunatnes olimpiādes organizēšanai ziemas sporta veidos Ērgļos un vasaras sporta veidos Jūrmalā.Minētās programmas tiek īstenotas ciešā sadarbībai ar 34 olimpisko sporta veidu federācijām. Pirmsolimpiskajā gadā šie līdzekļi, galvenokārt, ir paredzēti sportistu treniņu darba apstākļu nodrošināšanai, sacensību inventāra iegādei un izgatavošanai, kā arī medicīniskajam nodrošinājumam. Daļa no federācijām piešķirtajiem līdzekļiem ir paredzēta Latvijas Olimpiskās vienības A un B sastāvos iekļauto treneru un sportistu stipendijām.Vairāk nekā četri miljoni latu (4 612 389 latu) paredzēti, lai pildītu saistības par valsts galvotajiem kredītiem, kā arī kredīta apkalpošanas maksājumu veikšanai un zemes nomas maksājumiem par LOK īpašumā esošajām Olimpisko centru ēkām un zemi Rīgā un Valmierā, kā arī reģionālo olimpisko sporta centru modernizācijai un attīstībai.Lai sekmētu sporta attīstību Latvijā, LOK atbalsta reģionālo olimpisko centru darbību. Šobrīd Latvijā darbojas 10 olimpiskie centri.Olimpisko programmu un pasākumu īsdtenošanai LOK saņem naudu no valsts pamatbudžeta, Starptautiskās Olimpiskās komitejas budžeta, kā arī no ziedotājiem un saimnieciskās darbības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi