Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lietuvas svarcēlājs Didžbalis iegūst olimpisko bronzu svara kategorijā līdz 94 kilogramiem

Lietuvas vadošais svarcēlājs Aurims Didžbalis sestdien izcīnīja bronzas godalgu Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensībās svara kategorijā līdz 94 kilogramiem.

Par olimpisko čempionu šajā svara kategorijā kļuva Irānas sportists Sohrabs Moradi, kurš raušanā pacēla 182 kilogramus, bet grūšanā pievārēja 221 kilogramus smagu stieni. Summā irānis pacēla 403 kilogramus, iegūdams zelta medaļu.

Tikmēr pie sudraba ar 395 kilogramiem tika baltkrievs Vadims Streļcovs, bet Didžbalis tika galā ar 392 kilogramiem, pirmo reizi karjerā tiekot pie olimpiskās godalgas.

Līdz ar to Lietuva šajās olimpiskajās spēlēs ir tikusi jau pie trim godalgām. Pirms tam sudrabu un bronzu lietuvieši sev bija nodrošinājuši akadēmiskajā airēšanā.

Šajā svara kategorijā nestartēja pašreizējais Eiropas čempions Tomāšs Zeļinskis no Polijas, kurš pieķerts dopinga lietošanā un nesen tika izraidīts no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Līdzīgs liktenis piemeklēja arī viņa brāli Adrianu Zeļinski, kurš pirms četriem gadiem kļuva par čempionu svara kategorijā līdz 85 kilogramiem, bet pēcāk bija pārgājis uz 94 kilogramu svaru.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirms nedēļas svara kategorijā līdz 53 punktiem ceturto vietu izcīnīja Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha. Savukārt nākamnedēļ svarcelšanas sacensībās piedalīsies arī Artūrs Plēsnieks, kuram paredzēts starts svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi