Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas volejbolisti Ungārijā sāks ceļu uz EČ finālturnīru

Pirmo soli pretī 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīram Ungārijā centīsies spert Latvijas vīriešu volejbola izlase, kas kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā no ceturtdienas līdz sestdienai sacentīsies ar mājiniekiem, kā arī spēcīgajām Spānijas un Francijas valstsvienībām. Pēc nedēļas šis kvartets spēlēs Jelgavā. Grupas uzvarētājs tiks pie ceļazīmes uz finālturnīru, bet otrās vietas ieguvējs turpinās cīņu pārspēlēs. Latvijas komandai izvirzīts mērķis iekļūt finālturnīrā.

«Būs ļoti grūti, bet, ja visas zvaigznes sakritīs, varam arī kvalificēties finālturnīram,» valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde pirms došanās uz Ungāriju apgalvoja, ka tic savā rīcībā esošajiem spēlētājiem.

Ļoti nozīmīga būs turnīra pirmā spēle ceturtdien pret mājiniekiem ungāriem, kuri noteikti jāuzvar, lai saglabātu izredzes pacīnīties par ceļazīmi. Lai gan pirmsspēles dienā komandai gaidāms pārlidojums un vairāku stundu ilgs pārbrauciens līdz Segedai, galvenais treneris uzskata, ka būs pietiekami daudz laika, lai atpūstos, izgulētos un arī patrenētos pirms spēles. «Daudz būs atkarīgs no tā, kā būsim sagatavojušies un kā būs sagatavojušies viņi. Arī no tā, kā iesāksim spēli,» Vilde atgādināja pagājušo gadu, kad ungārus izbraukumā izdevās uzvarēt. «Sākums neizdevās, taču spējām savākties un parādījām raksturu. Šoreiz centīsimies jau no paša sākuma uzspiest viņiem savu spēli, neļausim viņiem iesilt,» apņēmību pauda treneris.

Lai tiktu finālturnīrā, ar ungāru pieveikšanu vien nepietiks. «Francija ir izteikta grupas favorīte, bet Spānijai pēdējos gados bijuši negaidīti augsti rezultāti, arī uzvara 2007. gada Eiropas čempionātā. Tajā komandā gan būs jauni spēlētāji, kurus papētīsim uz vietas. Plinti krūmos nemetīsim. Atšķirība meistarībā nav tik liela, lai mums pret kādu no pretiniekiem nebūtu variantu.»

Latvijas komandai šajās spēlēs visvairāk pietrūkšot Gundara Celitāna un Jāņa Šmēdiņa. Pirmais vasarā pārslimoja meningītu un jau bija atsācis treniņus, taču novājinātais organisms nebija gatavs cīņai ar vēl vienu slimību. «Pēc bronhīta viņš vēl nedēļu būs uz antibiotikām, tā ka Gundars mums nebūs palīgs,» atzina treneris. Jānis Šmēdiņš pēc vasarā pludmales volejbolā gūtajiem panākumiem šoziem nolēmis zālē nespēlēt. «Pagājušajā gadā viņš pierādīja, ka komandā ir stabilizējošs faktors, turklāt arī labi uzņem servi. Neko darīt,» Vilde gan piebilda, ka saprot sportista situāciju.

Pirms kvalifikācijas turnīra Latvijas komanda aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, izcīnot trīs uzvaras. «Ja vēl pēdējā spēlē būtu izcīnīta uzvara, būtu pavisam labi, taču pats galvenais, ka ar katru spēli sniegums bija kaut nedaudz labāks,» sacīja Vilde. Treneris cer, ka oficiālajās spēlēs volejbolistos pamodīsies niknums un agresivitāte, kā pārbaudes spēlēs mazliet pietrūcis. «Vairs nav ko žēlot ne sevi, ne pretiniekus. Ceru, ka tādējādi pacelsies gan pašatdeves, gan meistarības līmenis.»

Piektdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmo kārtu Bulgārijā sāks arī atjaunotā Latvijas sieviešu volejbola izlase, kurai gan par tikšanu finālturnīrā sapņot pāragri. Jāņa Leiša vadītās komandas mērķis esot nospēlēt maksimāli labi pret Ungārijas, Čehijas un Bulgārijas komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Volejbols

Eiropas čempionāta kvalifikācija
F grupa: Francija, Spānija, Latvija, Ungārija
1. kārta Ungārijā
6.IX 20.00 pret Ungāriju
7.IX 16.30 pret Franciju
8.IX 17.00 pret Spāniju
2. kārta Latvijā
14.IX 19.30 pret Ungāriju
15.IX 18.00 pret Spāniju
16.IX 18.00 pret Franciju

Latvijas izlases sastāvs Ungārijā
Ingars Ivanovs (libero), Armands Celitāns, Viktors Koržeņevičs, Andrejs Zavorotnijs, Jānis Vāvers (1. tempa spēlētāji), Aivars Petruševics, Ansis Medenis, Romāns Saušs, Lauris Iecelnieks (2. tempa spēlētāji), Deniss Petrovs, Artis Caics (cēlāji), Hermans Egleskalns (diagonāle)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi