Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas volejbolisti saglabā labas izredzes kvalificēties Eiropas čempionātam

Labu pamatu cīņai par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā ielikusi Latvijas vīriešu volejbola valstsvienība, kas Segedā (Ungārija) notikušajā kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā izcīnīja divas uzvaras, tostarp pārspējot arī 2007. gada Eiropas čempionvienību Spāniju. Izšķirošās spēles no piektdienas līdz svētdienai notiks Jelgavā.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas komandai neizdevās atstāt sausā mājiniekus ungārus, kuri tomēr ir šī kvarteta pastarīši, taču nākamajās divās cīņās parādīja uzteicamu cīņassparu pret favorītiem. Piektdien gan saspringtā četru setu cīņā nācās atzīt Francijas pārākumu, bet dienu vēlāk atspēlējās no 1-2 un pieveica 2007. gada Eiropas čempionus un pagājušā gada Eiropas līgas vicečempionus spāņus.

Par spīti neilgi pirms turnīra saķertajām iesnām, Latvijas komandas uzbrukuma līdera lomā sevi apliecināja 21 gadu vecais Hermans Egleskalns, kurš abās uzvarētajās spēlēs bija pārliecinoši labākais punktu guvējs.

Tieši Spāniju Latvijas izlases nometnē jau pirms turnīra nosauca par galveno konkurenti cīņā par otro vietu grupā, kas ļauj turpināt cīņu par tikšanu finālturnīrā. Francija visās trīs spēlēs apliecināja savu favorītes statusu, bet ungāriem arī savā laukumā neizdevās pārsteigt nevienu no pretiniekiem.

Latvijas volejbolisti pirmajā setā pret Spāniju ieguva iniciatīvu un veica divus izrāvienus, kas ļāva izvirzīties vadībā (25:18). Pēc līdzīga scenārija, tikai apgrieztās lomās aizritēja otrais sets, kurā spāņi panāca izlīdzinājumu (20:25), bet trešajā pretinieki jau no paša sākuma audzēja pārsvaru, ko arī noturēja (22:25). Turpinājumā gan laukumā krietni pārliecinošāk izskatījās Latvijas komanda, kas pārliecinoši uzvarēja ceturto setu (25:18), bet izšķirošā piektā seta vidū veica 8:0 izrāvienu, nodrošinot uzvaru spēlē (15:8).

Uzvara piecos setos gan latviešiem vēl nedod ļoti lielas priekšrocības pirms otrā sabraukuma, jo arī Jelgavā pret Spāniju, visticamāk, būs nepieciešama uzvara. Finālturnīram pēc nedēļas nogalē Latvijā paredzētajām spēlēm kvalificēsies grupas uzvarētājs, bet otrās vietas ieguvēji maijā aizvadīs pārspēles ar A grupas (Baltkrievija, Lielbritānija, Portugāle, Turcija) otro spēcīgāko komandu.

Līdzīga formāta turnīrā pirmajā kārtā bez uzvarām palika atjaunotā Latvijas sieviešu volejbola izlase. Latvietes pirmajā kārtā Bulgārijā ar 0-3 (12:25, 10:25, 15:25) zaudēja mājiniecēm, ar 0-3 (15:25, 20:25, 11:25) piekāpās Čehijai un ar 1-3 (20:25, 17:25, 28:26, 21:25) atzina Ungārijas pārsvaru. Šīs nedēļas beigās kvartets tiksies Ungārijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Volejbols

Eiropas čempionāta kvalifikācija
Latvija - Ungārija 3-1 (25:19, 18:25, 25:19, 15:19)
Latvija - Francija 1-3 (18:25, 25:19, 18:25, 22:24)

Latvija - Spānija 3-2 (25:18, 20:25, 22:25, 18:25, 8:15)

F grupa
Francija 3-0
Latvija 2-1
Spānija 1-2
Ungārija 0-3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi