Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvijas volejbolisti gatavi izaicinājumam

Fiziskajai kondīcijai vajadzētu būt pietiekamai, lai izturētu divas spēļu dienas pēc kārtas. «Ja pirmā spēle ir veiksmīga, tad brīvā diena var izsist no ritma,» Vilde norāda, ka viņu vairāk uztrauc tas, ka būs jāspēlē tik agri - jau pulksten trijos pēcpusdienā.
Otro soli pretī nākamā gada olimpiskajām spēlēm priekškvalifikācijā Francijā centīsies spert Latvijas volejbola valstsvienība. «Jā, cerība tikt uz Londonu ir utopiska, bet tikai šādās cīņās ar spēcīgiem konkurentiem varam kļūt labāki,» uzskata izlases galvenais treneris Raimonds Vilde. Pirmajās spēlēs ar Čehiju un Beļģiju jāgūst vismaz viena uzvara, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu nākamajā kārtā.

Pirmo soli uz Londonu Latvijas izlase spēra vasaras beigās, kad divās spēlēs pārspēja Ungāriju (3:2 un 3:1). Francijā tiks aizvadīts sešu komandu turnīrs, kurā izcīnīs vienu ceļazīmi uz kvalifikācijas sacensībām. Komandas sadalītas divās grupās, kurās jāieņem vismaz otrā vieta, lai spēlētu pusfinālā ar otras apakšgrupas komandu. Miniturnīra uzvarētājs iekļūs izšķirošajā kvalifikācijas kārtā, kur jau būs jāsacenšas ar Eiropas volejbola eliti. 

«Lai tiktu uz Londonu, faktiski ir jāuzvar Eiropas čempionātā,» augsto konkurenci ataino Vilde.

Latvijas izlase gatavošanos turnīram Francijā sāka pirms nedēļas. Tā kā atvēlētais laiks ir neliels, treneri lēmuši izsaukt tikai 13 kandidātus, no kuriem mājās palika Andrejs Zavorotnijs. Savainojuma dēļ palīdzēt nevarēs viens no uzbrukuma līderiem Guntars Celitāns. Izlases treneris cer, ka viņu pienācīgi aizstās nepilnu 21 gadu vecais talants Hermanis Egleskalns, kurš šosezon debitēja Čempionu līgā. 

«Guntars, protams, savā pozīcijā ir par viņu jaudīgāks, taču, ja Hermanis parādīs tādu sniegumu kā pirmajā cīņā Ungārijā, viss būs kārtībā,» Vilde pauda gatavību paļauties uz jauno sportistu. Nedēļas nogalē komanda aizvadīja divas spēles Igaunijā, abās zaudējot ar 2:3. Pretinieki bijuši nedaudz pārāki uz svaiguma rēķina, jo latvieši spēlējuši uzreiz pēc sešu stundu brauciena autobusā. 

«Desmit setos zaudējām tikai par trīs mazajiem punktiem, tā ka cīņa bija ļoti līdzīga. Būtiskākais, ka bija spraigas, garas galotnes,» Vilde spēles novērtēja pozitīvi. Igauņi kotējas nedaudz zemāk par Latvijas pretiniekiem čehiem un beļģiem, bet, parādot savu labāko sniegumu, vajadzētu būt iespējai spēlēt līdzīgi un pat uzvarēt.

"Ar gatavošanās posmā paveikto esmu apmierināts, jo izdarīts viss, kas bija plānots. Visi ir pie veselības, tā ka esam gatavi. Priekšstats par pretiniekiem ir, analīze ir veikta. Jārēķinās, ka nebūs viegli - būs citi augstumi un citi spēki. Pretinieki ir vidēji augsta līmeņa. Daudz ko izšķirs serve - vai būsim agresīvi savā servē un labi uzņemšanā. Jaudas mums ir nedaudz mazāk nekā pretiniekiem, taču to varam kompensēt ar spēles disciplīnu un pašatdevi. Konkrēts uzdevums nav izvirzīts, bet gribam uzvarēt. Zinām, ka nebūs viegli to izdarīt, taču tas nenozīmē, ka necīnīsimies, neatdosim visus spēkus, lai mērķi sasniegtu." 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi