Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas volejbola izlase ar maču pret Izraēlu uzsāk PČ kvalifikācijas otro kārtu

Latvijas vīriešu volejbola izlase šodien ar maču pret Izraēlas valstsvienību Slovēnijā uzsāk pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otro kārtu. Abu komandu duelis sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Šī turnīra turpinājumā Latvija spēkosies ar mājinieci Slovēniju, Gruziju, Beļģiju un Portugāli.

Finālturnīrā uzreiz iekļūs grupas uzvarētāja, bet otrās vietas ieguvēja nodrošinās tiesības startēt trešās kārtas atlases sacensībās.

Pērn Slovēnijas volejbolisti Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas, bet CEV Eiropas līgā kļuva par uzvarētājiem. Tikmēr beļģi pērn pēc 36 gadu pārtraukuma atgriezās pasaules čempionāta finālturnīrā, kur netika tālāk par grupu turnīru. Tāpat beļģi ir 2013.gada CEV Eiropas līgas uzvarētāji.

Savukārt Portugāle iepriekšējo reizi pasaules čempionāta finālturnīrā spēlēja 2002.gadā, kad tika izcīnīta astotā vieta. Pērn portugāļi Pasaules līgas turnīrā ieņēma 14.vietu. Tikmēr Gruzijas un Izlases valstsvienības pēdējo gadu laikā ar panākumiem nav izcēlušās.

Latvijas izlase kvalifikācijas spēlēm gatavojās trīs nedēļas, kuru laikā aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Dāniju, pārbaudes turnīru Ukrainā un divas treniņspēles ar Latvijas U-21 izlasi. Jau iepriekš bija zināms, ka veselības problēmu dēļ šogad uz vietu izlasē nepretendēs cēlāji Deniss Petrovs un Artis Caics, kā arī pamatsastāva diagonāles spēlētājs Hermans Egleskalns.

Pēc spēlēm Ukrainā Latvijas izlases treneri paldies par darbu pateikuši Aivaram Petruševicam un Matīsam Gabdulļinam, bet komandai pievienojušies U-21 izlasi trenējušais Boriss Kolčins un cēlājs Edvīns Skrūders. Kā vēstīts, U-21 izlase pagājušajā nedēļas nogalē pasaules čempionāta izšķirošajā kvalifikācijas kārtā cieta trīs neveiksmes trijos mačos, uzvarot tikai vienā setā.

"Mums ir jauni spēlētāji - gan gados, gan izlasē līdz šim nespēlējuši vai spēlējuši maz. Tāpēc apzinos, ka tālāk tikt būs grūti - mūsu potenciāls ir nedaudz par mazu, lai šobrīd ieņemtu kādu no pirmajām divām vietām," reālistiski pirms atlases spēlēm noskaņots ir Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde. "Tāpēc no puišiem gaidu cīņu un uzvaras gribu. Gribu redzēt, ko jaunie puiši var izdarīt kaujas apstākļos. Jāuzvar tās komandas, ko varam uzvarēt. Ja pretinieks būs par mums spēcīgāks, lai pierāda to."

Pasaules čempionāta finālturnīrā sev vietu jau ir garantējušas 2014.gada pasaules čempione Polija un 2015.gada Dienvidamerikas čempione Brazīlija, kā arī organizatores Itālija un Bulgārija.

Pasaules volejbola čempionāts vīriešiem norisināsies Itālijā un Bulgārijā 2018.gada septembrī, un tajā sacentīsies 24 pasaules labākās izlases.

Iepriekšējā pasaules čempionāta kvalifikācijā Latvijas volejbolisti savā grupā palika trešie un otrajā kārtā neiekļuva, bet pērn Latvijas izlase aizkļuva līdz Eiropas čempionāta izšķirošajai kvalifikācijas kārtai, kurā tomēr piekāpās Igaunijai.

Paralēli PČ otrās kārtas spēles aizvadīs arī latvieša Uģa Krastiņa trenētā Ukrainas valstsvienība, kas Francijā spēlēs ar mājiniekiem, Turciju, Azerbaidžānu, Vāciju un Islandi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi