Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas pāriem panākumi sporta deju festivālā Baltic Grand Prix 2021

Pagājušajā nedēļas nogalē no 13. līdz 15.augustam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās viens no pasaulē populārākajiem sporta deju festivāliem Baltic Grand Prix 2021. Pieaugušo un jauniešu (16-18 g.) grupās Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīros Standartdejās (ST) un Latīņamerikas (LA) dejās Latvijas pāri ieguva četras godalgotas vietas, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Prestižais sporta deju festivāls “Baltic Grand Prix”, ko rīko Deju centrs “SPEKTRS” sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju, LR Izglītības un zinātnes ministriju, LSFP un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta pārvaldi, norisinājās jau 39.reizi. Trijās sacensību dienās startēja vairāk nekā 400 deju pāru no 11 valstīm. Pirmo reizi festivāla ietvaros junioriem un bērniem notika Dance Sport Europe Children Grand Prix (DSE CHEGP). “Esmu gandarīts, ka šajos sarežģītajos apstākļos ir izdevies noorganizēt deju pasaulē iecīnīto un vērienīgo sporta deju festivālu “Baltic Grand Prix”. Vislielākais nopelns šajā ir Rīgas domei, kā arī vairākiem citiem atbalstītājiem,” uzsver organizators Aigars Svars.

Vienīgo uzvaru Latvijai pieaugušo un jauniešu WDSF reitinga turnīros sarūpēja pasaules un Eiropas čempionātu desmitnieka pāris Vadims Šurins un Anastasija Meškova, kuri bija pārliecinoši labākie 19.Rīgas domes kausā ST dejās pieaugušajiem. Savukārt pieaugušajiem ABORA kausā LA dejās aiz Lietuvas otrā labākā pāra Einorasa Deguta un Ugnes Bļijutes otro vietu izcīnīja pagājušā gada Latvijas vicečempioni Artūrs Freimanis un Aleksandra Kotava. Abas dienas finālā dejoja un divas ceturtās vietas nopelnīja Latvijas vispusīgākais pāris un pārliecinošie līderi 10 deju programmā Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko.

Divas otrās vietas Latvijai tika iegūtas jauniešu grupā abās deju programmās.  Sestdien LA dejās aiz 2019.gada pasaules čempionāta pusfinālistiem Roberta Veides un Amandas Rebekas Padaras (Igaunija) otro vietu ieņēma Artēmijs Plakitins un Amanda Aksenoka. ST dejās otro rezultātu sasniedza 2019.gada pasaules junioru čempionāta pusfinālisti Ernests Aksels Dimants un Marija Paščenko. Arī jauniešu grupā vienam Latvijas pārim izdevās iekļūt finālā abās programmās. To sasniedza Karls Germo Somers un Ksenija Razina, kuriem attiecīgi 4. un 6.vieta.

DSE CHEGP Junioriem II (14-15 g.) ST dejās pirmo un LA dejās trešo vietu ieguva Ričards Krīviņš un Marija Golubeva, bet DSE CHEGP Junioriem I (12-13 g.) abās programmās pārliecinošas pirmās vietas izcīnīja Jegors Prokins un Poļina Karimova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi