Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Latvijas Olimpiskā vienība pārscelsies uz tenisa centru Lielupe

Latvijas Olimpiskā vienībā (LOV) pēc dažiem gadiem iegūs jaunu mājvietu Tenisa centrā_ Lielupe ar jaunām, mūsdienīgām telpām, kā arī sporta medicīnas laboratorijām, portālam Diena.lv_ pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļa

Novirzot līdzekļus jaunu LOV telpu un laboratoriju izbūvei, vairs netiks realizēts 2007.gadā izstrādātais Sporta centra Mežaparks būvniecības projekts, kas paredzēja plašu administratīvo telpu izbūvi, kā arī septiņu gadu laikā bija novecojis. Tas, piemēram, paredzēja 70kvadrātmetru liela vadības kabineta izbūvi, sēžu zāli vairākiem desmitiem cilvēku un daudzu citu administratīvo telpu ierīkošanu tā vietā, lai koncentrētos uz sporta infrastruktūras pilnveidi.

Par līdzekļu pārdali tika lemts pēc sarunām ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un LOV vadību, izprotot, ka nozarei ir nepieciešama sporta infrastruktūra, nevis lielas administratīvās telpas. 

Izstrādātais līdzekļu pārdales priekšlikums tika saskaņots ar LOV, LOK un Latvijas sporta federāciju padomes pārstāvjiem.

Priekšlikums paredzēja, ka līdzekļu pārdales rezultātā finansējums tiks novirzīts arī, lai rekonstruētu un uzbūvētu vairākus nacionālas nozīmes sporta infrastruktūras objektus Siguldā, Valmierā, Rīgā, Liepājā, Jūrmalā un Rēzeknē. Tā rezultātā galvenie ieguvēji no finansējuma pārdales būs augstas klases sportisti un vairāku reģionu iedzīvotāji.

Savukārt Sporta centrā Mežaparks esošo LOV sporta medicīnas centru arī plānots pārcelt uz Tenisa centru Lielupe un tur turpināt tā attīstību.

IZM atzīmē, ka Sporta centrs Mežaparks savu darbību turpinās un īres līguma ietvaros arī LOV turpinās darbību tā teritorijā līdz Tenisa centra Lielupe projekta realizācijas beigām. 

IZM plānoto nacionālās nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektu realizāciju šonedēļ atbalstīja Saeima, galīgajā lasījumā pieņemot nākamā gada valsts budžetu. Ievērojamu līdzekļu pārdale veikta vairāku projektu līdzfinansēšanai turpmākajos četros gados: 

- Siguldas sporta kompleksa projektam 2,9 miljoni eiro (2014.gadā - 1,5 miljoni eiro, 2015.gadā - 1,4 miljoni eiro);

- Bobsleja un kamaniņu trases Sigulda rekonstrukcijas projektam 979,8 tūkstoši eiro (2014.gadā);

- Vidzemes Olimpiskā centra attīstības projektam Valmierā (2014., 2015., 2016. un 2017.gadā kopā vairāk nekā 5,4 miljoni eiro);

- Rīgas Tehniskās universitātes peldbaseina renovācijas projektam 833 tūkstoši eiro (2016.gadā);

- Liepājas Olimpiskā centra vieglatlētikas manēžas būvniecībai 3,7 miljoni eiro (2014.gadā - 200 tūkstoši eiro, 2016.gadā - 1 miljons eiro, 2017.gadā - 2,5 miljoni eiro);

- Tenisa centra Lielupe rekonstrukcijas projekta īstenošanai vairāk nekā 12,8 miljoni eiro (2014.gadā – 405,5 tūkstoši eiro, 2016.gadā – 3,3 miljoni eiro, 2017.gadā – 4,2 miljoni eiro, 2018.gadā – 4,9 miljoni eiro);

- Rēzeknes Olimpiskā centra projektam 3,6 miljoni eiro (2017.gadā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi