Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Latvijas olimpieši Sočos: Nosaukti visi 58 braucēji

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) otrdien publiskojusi oficiālu sarakstu ar 58 sportistu vārdiem, kuri no 7. līdz 23. februārim pārstāvēs mūsu valsti Soču ziemas olimpiskajās spēlēs. Zīmīgi, ka 58 olimpieši Latvijas delegācijā ir jau trešajās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Lielākā daļa sportistu uz Sočiem dosies 6.februārī ar īpašu čarterreisu.

Braucēju sarakstā ir 25 hokejisti, pa deviņiem bobslejistiem un kamaniņu sportistiem, pieci kalnu un trīs - distanču slēpotāji, trīs skeletonisti, divi biatlonisti, kā arī pa vienam ātrslidotājam un šorttrekistam.

Tāpat Latvijas delegācijā būs 28 treneri un apkalpojošās personas.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norāda: "Latvijas Olimpiskā komanda ne reizi nav bijusi tik titulēta kā šajā reizē. Ja Latvijas starti Ziemas Olimpiskajās spēlēs 1924., 1928, un 1936.gados vairāk liecināja par pirmskara Latvijas sportisko jauniešu aktivitātēm un vēlmi piedalīties svarīgākajos sporta pasākumos, tad Latvijas Olimpiskā komanda 2014.gadā dodas uz Sočiem piedalīties cīņā par visaugstākā kaluma Olimpiskajām medaļām un uzvarām – mūsu komandā ir iepriekšējās sezonas Pasaules čempioni un medaļnieki, Eiropas čempioni un Pasaules kausa ieguvēji un šās sezonas līderi savos sporta veidos un disciplīnās. Ceturto reizi pēc kārtas uz Ziemas Olimpiādi cīnīties par savām uzvarām dodas Latvijas vīriešu hokeja izlases komanda. Tādēļ mēs pamatoti ceram uz Latvijas labāko sportistu augstākajiem sasniegumiem tieši Sočos".

"23 sportistiem no 58 Sočos būs Olimpiskā debija. Izaugusi jauna olimpiešu paaudze, kas pirms vairākiem gadiem sāka savu sportisko karjeru ar dalību Jaunatnes Olimpiādēs, par ko ir patiess  gandarījums," norāda Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers. "No otras puses – šī Latvijas delegācija ir pieredzējušāka, jo lielai daļai sportistu šīs būs jau trešās, ceturtās vai pat piektās Olimpiskās spēles. Jaunības maksimālisms tiks apvienots ar pieredzes bagātību."

Salīdzinājumam - pirms četriem gadiem Vankūverā Latviju arī pārstāvēja 58 sportisti, 2006.gadā Turīnā - tieši tikpat. Savukārt, uz 2002.gada spēlēm Soltleiksitijā devās 47 sportisti. Vēl četrus gadus iepriekš Nagano, kad Olimpiādei nekvalificējās hokejisti, Latviju pārstāvēja 29 sportisti. Lillehammerē (1994) startēja 27 mūsu valsts pārstāvji, bet pirmajās olimpiskajās spēlēs pēc neatkarības atgūšanas, 1992.gadā Albervillā, piedalījās 23 Latvijas olimpieši.

Soču ziemas olimpiskās spēles Krievijas kūrortpilsētā Sočos norisināsies no 7. līdz 23. februārim, kļūstot par lielāko pasākumu šajā valstī kopš PSRS sabrukuma.

Latvijas olimpiskās izlases sastāvs dalībai Soču Olimpiādē:

ātrslidošana - Haralds Silovs;

biatlons - Žanna Juškāne, Andrejs Rastorgujevs;

kamaniņas - Ulla Zirne, Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš;

šorttreks - Roberto Puķītis;

bobslejs - Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Raivis Broks, Helvijs Lūsis, Vairis Leiboms, Intars Dambis;

distanču slēpošana - Arvis Liepiņš, Inga Dauškāne, Jānis Paipals;

skeletons - Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna;

kalnu slēpošana - Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Agnese Āboltiņa, Lelde Gasūna;

hokejs - Kristers Gudļevskis (Sirakjūsas "Crunch", AHL), Ervīns Muštukovs ("Esbjerg", Dānija), Edgars Masaļskis ("Poprad", Slovākija), Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas "Donbass", KHL), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas "Falcons", NCAA), Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs (visi - Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", KHL), Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts (abi - Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas "Servette", Šveice), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau "Beibaris", Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi