Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Ķibermanis vienā nedēļā startēs Pasaules un Eiropas kausa izcīņas sacensībās

Latvijas bobsleja izlases otrajam pilotam Oskaram Ķibermanim saspringta būs nākamā nedēļa. Kā Dienai atzina Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis, tad trešdien, 8. janvārī Ķibermanim plānots startēt Eiropas kausa izcīņas sacensībās Austrijas trasē Īglsā, bet pēc tam sestdien un svētdien Pasaules kausa izcīņas mačos Šveices trasē Sanktmoricā.

“Četrinieku konkurencē nav pamata bažām, ka Ķibermanis varētu netikt uz Soču olimpiādi, jo pasaules reitingā viņš ir 15. vietā. Divnieku reitingā situācija ir sliktāka (Ķibermanis ieņem 53. vietu – aut.), tāpēc vietas uzlabošanai mazajam Oskaram papildus vajadzēs startēt Eiropas kausa izcīņas mačos,” skaidroja Prūsis.

Pēc šīs nedēļas nogalē paredzētajām Pasaules kausa izcīņas sacensībām Vinterbergas trasē Vācijā bobslejisti svētdien pārbrauks uz Sanktmoricu. Pirmdien Ķibermanis aizvadīs treniņbraucienus Sanktmoricā, bet jau otrdien Īglsā, lai trešdien tur varētu startēt Eiropas kausa izcīņas divnieku sacensībās. Paredzams, ka ceturtdien jau viņš atkal aizvadīs treniņus Sanktmoricā, lai tur sestdien un svētdien varētu startēt Pasaules kausa izcīņas mačos. “Jaunam pilotam šāds ritms ir pasmags, bet pašreizējā situācijā nav citas izejas. Es ceru, ka izdosies atgūt nepieciešamos punktus, citādi vēl pēc nedēļas Ķibermanim atkal būs jāraujas divās frontēs. Tad Īglsā notiks Pasaules kausa izcīņas, bet Sanktmoricā – Eiropas kausa posma mači. It kā jau attālums starp abām vietām nav liels – ap 200 kilometriem, taču pa kalnu ceļiem ir jābrauc vismaz piecas stundas.”

Iepriekšējā sacensību vietā Leikplesidā Ķibermanis treniņbraucienā krita un guva galvas savainojumu. Pēc ārsta ieteikuma mačos viņš nestartēja un neieguva vērtīgus ieskaites punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi