Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kazeļņiks kā strēlnieks pret pasaules eliti

Spēkavīri no krastmalas un Mežaparka estrādes būs pārcēlušies uz Arēnu Rīga. Raimonda Bergmaņa kausa izcīņa, kas reizē būs arī Spēkavīru čempionu līgas priekšpēdējā posma sacensības, sāksies sestdien pulksten 17.

Favorīts numur viens ir lietuviešu spēka mitriķis un Viļņas domes deputāts Židrūns Savicks, kuram pieder 40 dažādi pasaules rekordi. Divas reizes 2009. un 2010. gadā Savicks uzvarēja prestižajās The World's Strongest Man sacensībās. Tomēr sezonas līderis Čempionu līgā ir serbs Ervīns Katona. «Savicks nav startējis visu posmu sacensībās, tāpēc arī Katona ir pirmais,» skaidro sacensību rīkotājs Bergmanis. «Kad runāju ar Židrūnu, viņš sacīja, ka sacensībām gatavojoties ļoti nopietni, jo mērķis esot kopvērtējumā apsteigt Katonu. Neesmu iedziļinājies, cik reāli Savickam to ir izdarīt, taču pēdējā posmā punkti dubultojas - viss iespējams.»

Latvijas cerība būs ogrēnietis Agris Kazeļņiks. 2010. gada Čempionu līgas superfinālā Agris izcīnīja augsto otro vietu. «Viņš man ir solījis cīnīties kā latviešu strēlnieks līdz spēku izsīkumam. Turēšu pie vārda!» Pēc Bergmaņa teiktā, organizatori parasti jau piemeklējot mājinieku sportistiem parocīgākus vingrinājumus. Šoreiz būšot izteikti klasiski spēkavīru sacensību vingrinājumi. Čempionu līgā Agris ir izlaidis vairāku posmu sacensības, tāpēc ieņem 10. vietu.

Rīgas posmā reāls pretendents uz vietu trijniekā ir arī brits Lorenss Šalejs, kurš pārstāv tēva dzimteni Irānu. Šalejs ir trešais Čempionu līgas kopvērtējumā. Tālu ceļu uz Rīgu mēros Kanādas stiprākais vīrs Žans Fransuā Karons. Piedalīsies beļģu stiprinieks Džimijs Laurejs, igaunis Rauno Heinla, Ukrainas pārstāvis Konstantīns Iļjins un vēl vairāki pasaulē atzīti spēkavīri. Latviju pārstāvēs arī jaunās paaudzes atlēts Didzis Zariņš. Būs ko redzēt! Sacensību garums paredzēts četras stundas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Smagums no pleciem ir nost

Pirmajās trīs pasaules čempionāta spēlēs ir izcīnītas uzvaras, un lielais spiediens, kas gūlās uz hokejistu pleciem, tagad ir aiz muguras, otrdien pēc uzvaras mačā ar Kazahstānu sarunā ar žurnālistiem...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi