Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jūrmalā notiks sporta diena jauniešiem ar redzes traucējumiem

Trešdien, 31.jūlijā, plkst. 10.00 Majoru pludmalē tiks atklāta sporta diena jauniešiem ar redzes traucējumiem. Dažādās sacensībās, kas norisināsies Kauguru pludmalē – tā iekārtota cilvēkiem  ar redzes invaliditāti, Kauguru stadionā un peldbaseinā, piedalīsies 40 neredzīgu un vājredzīgu jauniešu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, vēsta pasākuma organizatori.

Sacensībās piedalīsies gan neredzīgi, gan vājredzīgi sportisti, kuri par spīti redzes traucējumiem nodarbojas ar profesionālo sportu. Piemēram, jaunieši no Krievijas piedalījušies spartakiādē slēpošanā invalīdiem, triatlonā un dažādos čempionātos, kur gūtas gan zelta, gan sudraba medaļas. Tas apliecina, ka redzes invaliditāte nav šķērslis, lai varētu sportot, piedalīties sacensībās un gūt panākumus.

Ceturtdien, 1. augustā, plkst. 15.00 Jūrmalas pilsētas domē notiks apaļā galda diskusija, kurā tiks apspriesta vides pieejamība Latvijas pilsētās un iespējas neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem Latvijā nodarboties ar sportu arī profesionālā līmenī. Diskusijas dalībniekus sveiks Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, diskusijā piedalīsies domes deputātes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja Dace Riņķe un Jaunatnes un sporta komitejas priekšsēdētāja Irēna Kausiniece, Majoru sporta skolas direktors Ēvalds Goba, kā arī pārstāvji no Latvijas Paraolimpiskās komitejas, Latvijas, Lietuvas un Krievijas Neredzīgo sporta federācijām.

Neredzīgo sporta federāciju pārstāvji no kaimiņvalstīm dalīsies pieredzē mācību metodikā darbā ar neredzīgiem un vājredzīgiem sportistiem, kas ietver ir ne vien fiziskas sagatavotības pilnveidošanu, bet arī integrāciju sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi