Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jaunzēlande atsakās ielaist valstī leģendāro bokseri Maiku Taisonu

Jaunzēlandes valdība trešdien atteikusies ielaist valstī leģendāro bokseri Maiku Taisonu, kurš vēlējās novembrī ierasties uz kādu labdarības pasākumu.

Neskatoties uz premjerministra Džona Keja iebildumiem, sākotnēji Taisonam tika piešķirta vīza iebraukšanai valstī, tomēr trešdien tā anulēta, jo labdarības organizācija Life Education Trust darījusi zināmu, ka vairs nevēlas tikt saistīta ar Taisona vārdu.

"Ņemot vērā, ka Life Education Trust vairs neatbalsta šo pasākumu, (..) es esmu nolēmusi atcelt vīzu iebraukšanai Jaunzēlandē," paziņojusi imigrācijas lietu ministre Keita Vilkinsone.

Viņa paskaidroja, ka sākotnējā lēmuma pieņemšanā par vīzas piešķiršanu liela loma bijusi labdarības organizācijas vēstulei, kurā pausts atbalsts Taisona vizītei, bet tagad situācija esot mainījusies.

1992.gadā Taisons tika notiesāts uz sešiem gadiem cietumā par 18 gadus vecas meitenes izvarošanu un saskaņā ar Jaunzēlandes likumiem ikvienam, kurš notiesāts uz vairāk nekā pieciem gadiem cietumā, vīza iebraukšanai valstī netiek piešķirta.

Life Education Trust vadītājs informēja, ka organizācijas valde sākotnēji esot nostājusies pret Taisona vizīti un atbalsta vēstuli uzrakstījis kāds organizācijas brīvprātīgais, kas tā rīkojies labu nodomu vadīts.

"Mēs esam labdarības organizācija, kas strādā ar bērniem un viņu pašcieņu un attiecībām ar citiem. Acīmredzams, ka pastāv būtiskas vērtības, kas, pēc mūsu domām, liedz mums saistīties ar Taisona kungu," norādīja Life Education Trust vadītājs, piebilstot, ka izvarošanas lieta, bez šaubām, ir galvenais aspekts.

Arī Jaunzēlandes premjerministrs pauda neizpratni par sākotnējo lēmumu piešķirt vīzu Taisonam un norādīja, ka pats nekad nepiekristu izsniegt vīzu personai, kas notiesāta par tik smagu noziegumu kā vardarbība pret sievieti.

"Es varu to aplūkot no abām pusēm, iespējams tas bija sen, bet, pēc manām domām, tie ir ļoti, ļoti nopietni jautājumi," norādīja Kejs.

Taisons slavu iekaroja 1986.gadā, 20 gadu vecumā kļūstot par jaunāko smagsvara boksa čempionu. Taču pasaules slavu pavadīja dažādas nepatikšanas, tostarp cietumsods par izvarošanu, atkarība no narkotikām un naida lēkmes, kas viņu padarīja par regulāru tenku žurnālu apspriešanas objektu.

Pēdējo gadu laikā Taisons apsūdzēts kokaīna glabāšanā un braukšanā alkohola reibumā. Viņš piedzīvojis personisku traģēdiju, kad negadījumā gāja bojā viņa četrus gadus vecā meita Eksodusa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi