Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Japāņu peldētājs nozog videokameru un saņem 18 mēnešu diskvalifikāciju

Japāņu peldētājam Naojam Tomitam, kurš Dienvidkorejā notikušo Āzijas spēļu laikā nozaga kāda žurnālista videokameru, piemērota 18 mēnešu diskvalifikācija.

Sportistam šādu sodu piemērojusi Japānas Peldēšanas federācija, kas nozīmē, ka Tomita sacensībās nevarēs piedalīties līdz pat 2016.gada martam.

Tomita 2010.gadā ieguva Āzijas spēļu zelta godalgu 200 metru brasa distancē, tomēr 25.septembrī tika fiksēts, kā peldētājs savā somā ieliek kāda žurnālista videokameru, kuras vērtība tiek lēsta 7600 dolāru (5994 eiro) vērtībā. Kamera piederējusi Dienvidkorejas ziņu aģentūras darbiniekam.

Pēc incidenta kādreizējais pasaules čempions nekavējoties tika izmests no olimpiskā ciemata un Japānas komandas, kā arī viņam tika piespriests miljonu Dienvidkorejas vonu (750 eiro) naudas sods, vietējai policijai turpmākas apsūdzības neizvirzot.

Āzijas spēles, kas risinās reizi četros gados, sestdien noslēdzās Dienvidkorejas pilsētā Inčhonā. Spēlēs piedalījās ap 9500 sportistiem no 45 valstīm.

Par medaļām bagātāko valsti jau devīto reizi pēc kārtas kļuva Ķīna, kas ieguva 151 zeltu, 108 sudrabus un 83 bronzas, tuvāko sekotāju Dienvidkoreju apsteidzot par vairāk nekā 100 godalgām. Kopā 36 sporta veidos tika sadalīti 439 medaļu komplekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi