Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Jansons uzvar prestižajās Winterclash skrituļslidošanas sacensībās Eindhovenā

Nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Eindhovenā Nils Jansons uzvarēja ikgadējās ekstrēmās skrituļslidošanas sacensības Winterclash, kas ir gada svarīgākās un lielākās sacensības Eiropā.
Divdesmitgadīgais jūrmalnieks Nils Jansons Winterclash sacensībās piedalījās piekto gadu. 2011.gadā viņš ieguva 3.vietu amatieru grupā, kas 2012.gadā deva tiesības piedalīties profesionāļu grupā un izcīnīt 2.vietu. Šogad jaunais skrituļslidotājs gāja vēl tālāk un izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot austrālieti CJ Wellsmore, francūzi Roman Abrate un pārējos profesionāļus no visas pasaules.

Nils par savu līdz šim labāko sasniegumu stāsta: „Uz sacensībām nedevos, lai kādam pierādītu, ka esmu pārāks, vai izcīnīt 1.vietu. Mans mērķis bija parādīt savu labāko sniegumu un izpildīt pāris iecerētus trikus priekš sevis un visiem tiem, kuri mani atbalstīja. Uztaisot pēdējo triku, pūlis mani vienkārši „iesūca”, pacēla uz rokām un visi bļāva manu vārdu. Likās neiedomājami, ka darot to, ko es mīlu, es varu iedvesmot simtiem cilvēku un parādīt to, ka robežu šai sporta veidā vienkārši nav”.

Uz Nīderlandi devās arī Nila komandas biedrs Kaspars Alksnis: „Jau pirms sacensībām bija sajūta, ka šis gads būs īpašs. Kā cerēts, piepildījās tas, kam jau sen vajadzēja notikt – Nilam pelnīta uzvara, par kuru man ir liels lepnums. Tagad var teikt, ka Nils iegūst tādu kā „pasaules čempiona” titulu”.

2012.gadā pasaules sacensību reitingā Nils ierindojās 2.vietā, gada beigās World Rolling Series Uploaded video konkursā fanu balsojumā izcīnīja 1.vietu un 2.vietu žūrijas vērtējumā. Pirmajā Latvijas skeitparku gada balvas ceremonijā kinoteātrī Splendid Palace Nilu godināja kā Latvijas inline vēstnesi.

Nils braukā kopš deviņu gadu vecuma, ir pabeidzis Āgenskalna Valsts ģimnāziju, šobrīd sportu un ceļošanu apvieno ar mācībām Latvijas Universitātē.

Šogad Ventspilī notiekošajā Ghetto Games festivālā no 8.-11.augustam starptautiskās ekstrēmās skritiļsludošanas sacensības būs ar Nila vārdu „Nils Jansons Invitational”, kas veicinās ārzemju profesionāļu dalību, lai iedvesmotu pašmāju jaunos skrituļslidotājos un popularizētu skrituļslidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izteikti vairāk ielaistu ripu

Komandas sniegumu un ieņemto vietu nosaka vairāki faktori, kā, piemēram, spēle nevienādos sastāvos un kopējā sadarbība laukumā, bet liela nozīme ir arī katra spēlētāja individuālajam sniegumam. Latvij...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi