Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izaicinājumiem bagāts cikla noslēgums

Neapskaužamā situācijā 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pēdējo sabraukumu sagaida Latvijas vīriešu handbola valstsvienība, kam trīs spēlēs pret Eiropas rokasbumbas elites komandām jau atkal nāksies iztikt bez virknes vadošo spēlētāju. Sandra Veršakova vadītā komanda trešdien un ceturtdien Valmierā uzņems divkārtējo pasaules vicečempioni Norvēģiju, bet ciklu noslēgs 2. maijā Minskā ar spēli pret Baltkrieviju. Visas trīs spēles paredzētas LTV7 tiešraidē.

Teorētiski Latvijas komandai joprojām ir izredzes otro reizi pēc kārtas sasniegt Eiropas čempionāta finālturnīru, jo pandēmijas saraustītajā turnīrā pirms pēdējām spēlēm aizsniedzama ir otrā un trešā vieta, kas pašreizējā situācijā gan diezin vai būs pietiekama konkurencē ar citu grupu trešo pozīciju ieguvējiem. Tiesa, raugoties uz spēku samēru un situāciju komandās, būs nopietni jāpapūlas, lai izvairītos no vēl vairākām pamatīgām sagrāvēm pret grupas favorītiem.

Norvēģija uz trīs Valmierā paredzētajām spēlēm (viņi Latvijā spēlēs arī pret Itāliju) ieradusies teju labākajā sastāvā un ar vienu no pasaules labākajiem handbolistiem Sanderu Sagonenu priekšgalā

Tikmēr Latvijas komanda pēc pērnās debijas finālturnīrā turpina pārdzīvot paaudžu maiņu, turklāt savainojumu dēļ arī šoreiz nevarēs palīdzēt pieredzējušie Aivis Jurdžs un Austris Tuminskis, kā arī komandas kapteinis Ingars Dude. Savainojumi pēdējā brīdī no sastāva "cirtuši" arī vārtsargus Edgaru Kukšu un Raiti Puriņu, bet Covid-19 situācijas dēļ ierasties nevarēja Islandē spēlējošie Guntis Piļpuks, Endijs Kušners un Raivis Gorbunovs.

Teju pēdējā brīdī komandai pievienojās augstākajā līmenī spēlējošie Dainis Krištopāns un Uvis Strazdiņš, tomēr jau iepriekšējās spēles apliecināja, ka īsā laika posmā viņiem grūti atrast kopīgu valodu ar jaunajiem partneriem. No trenera Sandra Veršakova noprotams, ka vairāki no vadošajiem spēlētājiem pamatdarba dēļ nevarēs doties uz pēdējo spēli Minskā. 

Treneris Veršakovs neslēpj, ka gatavošanās posmā uzmanības centrā bijusi fiziskā sagatavotība, kas iepriekšējās spēlēs pievīlusi. Šī iemesla dēļ bažas rada tas, ka trīs spēles būs jāaizvada piecu dienu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi