Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Grigorjevu uzvarējusī mongoliete tiek pie bronzas brīvajā cīņā

Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva trešdien piedzīvoja zaudējumu mongolietei Batsetsegai Soronzonboldai Londonas olimpisko spēļu brīvās cīņas sacensību ceturtdaļfinālā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem. Latvijas sportistei nebūs iespēju cīnīties arī par bronzas medaļu gandarījuma turnīrā, jo mongoliete nespēja iekļūt finālā. Taču tieši viņa gandarījuma turnīrā tika pie vienas no bronzas medaļām.

Kvalifikācijā Grigorjevai nebija jācīnās, tādēļ viņa uzreiz startēja astotdaļfinālā. Pirmajā cīņā Anastasija tikās ar ASV pārstāvošo Jeļenu Pirožkovu – lai gan zaudēja 1.periodā, mūsējā uzņēmās iniciatīvu, atlikušos divus periodus un visu cīņu pārliecinoši noslēdzot savā labā – 3:1 (punkti 7:2). 

Ceturtdaļfinālā Grigorjevas pretiniece bija Batsetsega Soronzonbolda no Mongolijas. Pretinieces pārsvars bija visai izteikts, lai gan otrajā periodā mūsējā bija vadībā, taču to nenoturēja. Cīņa noslēdzās ar 3:1 mongolietes labā (punkti 10:4). Grigorjeva vēl saglabāja izredzes t.s. zaudētāju zarā pacīnīties par bronzu, ja vien Mongolijas sportiste sasniegtu finālu. Šoreiz brīnumi nenotika - pusfinālā pārāka bija titulētā japāniete Kaori Ičo (3:0) un Anastasijai Olimpiāde beigusies.

Ičo vēlāk triumfēja arī finālā, izcīnot trešo olimpisko čempiones titulu šajā kategorijā pēc kārtas, tāpat viņa ir arī septiņkārtēja pasaules čempione. Sudrabs tika ķīnietei Žuisjue Džuisju, bet pie bronzas medaļām tika Grigorjevu uzvarējusī mongoliete un krieviete Ļubova Volosova.

"Šī bija pretiniece, kas jāuzvar," pēc neveiksmes ar asarām acīs teica Grigorjeva. "Izskatās, ka olimpiskās spēles man tagad beigušās. Šai pretiniecei es nebiju plānojusi zaudēt, jo pirmā bija spēcīgāka."

"Nekādu pretenziju man nav ne pret pirmo, ne otro cīņu. Nevaru teikt, ka viņa slikti cīnījās," teica Grigorjevas treneris Sergejs Kursītis "Tomēr otrajā periodā vajadzēja nolikt pretinieci un uzvarēt. Trešajā jau viss būtu bijis citādi."

Arī Kursītis atzina, ka, ja mongolietei izdotos pieveikt Japānas cīkstoni, tā būs sensācija. "Turklāt mēs braucām šeit uzvarēt, nevis cīnīties par trešo vietu."

Latviju Londonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs arī brīvā stila cīkstonis Armands Zvirbulis, kurš startēs svara kategorijā līdz 84 kilogramiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi