Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: PK posmā kamanu suņu sportā Latvijai četras uzvaras

Pagājušajā nedēļas nogalē, 10. un 11.novembrī, tūrisma un atpūtas kompleksā Zilie kalni notikušajā Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas rīkotajā IFSS (International Federation of Sleddog Sports) Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos, kas bija nākošā gada pasaules čempionāta izmēģinājums, teicami nostartējuši Latvijas pārstāvji. Mūsējie nopelnīja vienpadsmit godalgotās vietas, no kurām četras bija uzvaras, ko izcīnīja Mārtiņš Kristons, Artūrs Jakobsons, Raimonds Kleinbergs un Ilze Dombrovska. Kopumā šajās augsta līmeņa sacensībās visās četrās šī sporta veida kategorijās sacentās divi simti sportisti un trīssimt suņu no vienpadsmit Eiropas valstīm.

Nedēļas nogalē mūsu valstī atkal norisinājās nu jau par tradīciju kļuvušās augsta līmeņa sacensības kamanu suņu sportā – pasaules kausa posms, kas vienlaikus bija arī Latvijas atklātais čempionāts un Baltijas kausa posms. Šoreiz sacensības notika Ikšķiles un Ogres Zilo kalnu apkārtnē.  Šogad pasaules kausa posmam bija īpašāka nozīme, jo tas bija kā izmēģinājums 2019.gada Pasaules čempionātam, ko Latvijas Kamanu suņu sporta federācija ir ieguvusi tiesības rīkot pirmo reizi vēsturē. Līdz ar to arī dalībnieku sastāvs bija nedaudz spēcīgāks nekā citus gadus.

Dalībnieki kā ierasts kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos divu dienu garumā, katrā no dienām veicot vienu braucienu, sacentās četrās kategorijās – velokamanu (astoņu, sešu un četru suņu), skūteru (divu un viena suņa), baikdžoringā (suns tandēmā ar velobraucēju) un kanikrosā (suns kopā ar skrējēju). Vēl papildus pēc suņu šķirnēm tika izdalītas “Open” un “Nordic” klases, kā arī dažās kategorijās tika dalītas sieviešu un vīriešu grupas, kā arī junioru un veterānu grupas. Latvijas pārstāvji nostartēja ļoti atzinīgi, izcīnīdami četras uzvaras un vēl septiņas citas godalgotas vietas.

Pirmo uzvaru Latvijai atnesa garkalnietis Mārtiņš Kristons (KSSK), kurš pārspēja vairākus Krievijas un Lietuvas pārstāvjus 4 suņu kamanu kategorijā Nordic klasē. Viena suņa skūtera kategorijā Open klasē ļoti sīvu savstarpēju konkurenci nodemonstrēja un dubultuzvaru Latvijai nodrošināja abi “Dog Sport Carnikava” pārstāvji, aiz sevis atstājot Somijas, Krievijas, Zviedrijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas sportistus.  Carnikavietis Artūrs Jakobsons izcīnīja uzvaru un tikai par 4 sekundēm apsteidza allaž sīvu pretestību izrādošo komandas biedru un novadnieku Alenu Zvilnu. Veterāniem baikdžoringā pārākumu nodemonstrēja gan rīdzinieks Raimonds Kleinbergs (RaceDog Latvia), gan arī garkalniete Ilze Dombrovska. Kopā ar Ilzi dubultuzvaru mūsu valstij veterānēm baikdžoringā nodrošināja otro vietu ieguvusī carnikaviete Ingūna Brūvere (Dog Sport Carnikava).

Vēl pieciem mūsu sportistiem izdevās izcīnīt godalgotu vietu, kāpjot uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Trešo laiku aiz divām krievietēm baikdžoringā elitē sievietēm Nordic klasē uzrādīja rīdziniece Jūlija Osipova (RaceDog Latvia), kura aiz sevis 4.vietā atstāja komandas biedreni Eviju Ziediņu. Vēl vienai “RaceDog Latvia” pārstāvei rīdziniecei Gintai Kleinbergai nācās samierināties ar 4.vietu, jo līdz trešo vietu ieguvušajai Krievijas sportistei pietrūka 13 sekundes. Aiz abu Baltijas kaimiņvalstu pārstāvjiem divu suņu skūtera Nordic klasē trešo vietu ieņēma Kaspars Krievs (Dog Sport Carnikava). Tikmēr godalgotās trešās vietas tika iegūtas arī kanikrosā, par ko elitē Open klasē parūpējās Alise Putraima no “Dodķepu.lv” un viņas komandas biedrene Elīna Klinklāva junioriem, piekāpjoties tikai diviem igauņu puišiem. Tuvu otrajai vietai kanikrosā veterāniem bija Zigurds Sakovičs (Dog Sport Carnikava), bet otrajā dienā viņu nedaudz apsteidza un uz trešo vietu nobīdīja igaunis.

Sacensību ietvaros svētdien norisināsies arī aizraujošā stafete, kur katrā komandā bija trīs dalībnieki – 1 kanikross, 1 suņa skūters, 1 baikdžorings. Labākie no mūsējiem bija trešo vietu 12 komandu ieskaitē izcīnījušie Dog Sport Carnikava otrā komanda ar Edmundu Melkertu, Jāni Šaltu un Arvi Grigānu sastāvā.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi